D
Daisy3009
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Cześć,
Matka wisi mi kasę 60 tys. Mam to podpisane przez nią umowie.
Sąd wydał nakazy zapłaty o 15 tysięcy (poki co o tyle było wnoszone by zobaczyć czy z czego jest ściągnąć). Zaczyna się zabawa z komornikiem.
Otóż moje pytanie jest o alimenty, czy jeśli ona mając wypłatę 2800 zl netto i mnostwo długów... + alimenty na moja siostre 600 zl (poki co do maja bo ma wtedy maturę) może ubiegać się o alimenty ode mnie ?
Aktualnie rodze w marcu 2019
Zarabiamy z mężem razem 4330 zl netto (2800 Moje i 1530 męża).
Wydatki:
453 kredyt ktory splacam jeszcze przez nią, bo w wieku 19 lat wrobila mnie w kredyt (kończy się w lipcu 2019)
343 moj kredyt na auto który się kończy w marcu 2019
Telefony 250 zl
Oc 2 samochodów 320 zl
Mieszkamy bez umowy najmu, więc takie rachunki nam odchodzą, bo nie są na nas.
Musimy maksymalnie oszczędzać by dorobić się własnego katu po prostu..
Mógłby ktoś mi pomóc w wyłączeniu jakie mogłyby być alimenty dla niej ? Ewentualnie jak temu zapobiec?
Nie trudno się domyśleć ze relacji nie mamy.. ona nie interesuje się mną A ja nia. Interesują mnie tylko pieniądze bo urodzi nam sie dziecko i nie będziemy mieli za co żyć bo jej ratę będzie trzeba zapłacić... A chce pieniądze odzyskać bo są moje
Matka wisi mi kasę 60 tys. Mam to podpisane przez nią umowie.
Sąd wydał nakazy zapłaty o 15 tysięcy (poki co o tyle było wnoszone by zobaczyć czy z czego jest ściągnąć). Zaczyna się zabawa z komornikiem.
Otóż moje pytanie jest o alimenty, czy jeśli ona mając wypłatę 2800 zl netto i mnostwo długów... + alimenty na moja siostre 600 zl (poki co do maja bo ma wtedy maturę) może ubiegać się o alimenty ode mnie ?
Aktualnie rodze w marcu 2019
Zarabiamy z mężem razem 4330 zl netto (2800 Moje i 1530 męża).
Wydatki:
453 kredyt ktory splacam jeszcze przez nią, bo w wieku 19 lat wrobila mnie w kredyt (kończy się w lipcu 2019)
343 moj kredyt na auto który się kończy w marcu 2019
Telefony 250 zl
Oc 2 samochodów 320 zl
Mieszkamy bez umowy najmu, więc takie rachunki nam odchodzą, bo nie są na nas.
Musimy maksymalnie oszczędzać by dorobić się własnego katu po prostu..
Mógłby ktoś mi pomóc w wyłączeniu jakie mogłyby być alimenty dla niej ? Ewentualnie jak temu zapobiec?
Nie trudno się domyśleć ze relacji nie mamy.. ona nie interesuje się mną A ja nia. Interesują mnie tylko pieniądze bo urodzi nam sie dziecko i nie będziemy mieli za co żyć bo jej ratę będzie trzeba zapłacić... A chce pieniądze odzyskać bo są moje
Ostatnia edycja: