alimenty pierwsza rozprawa

• Autor wątku Autor wątku mag68
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

mag68

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
13
mam 35 lat do niedawna byłem ze swoją konkubiną razem ponad 10 lat mamy dziecko w wieku 9 lat
a więc sprawa wygląda następująco

nie dawno było rozpoznanie na posiedzeniu nie jawnym
- jak mam to rozumieć . Był złorzony pozew przez konkubinę w tym czasie

następnie
1) na czas toczonego postępowania zobowiązać pozwanego na utrzymanie córki kwota 300zł
- w tym przypadku wcale się nie migam ale dopiero co zaczołem pracę i

2) pozostałym zakresie wnosek oddalić .

Uzasadnienie

powódka ma 9 lat .Matka jej żada kwoty 800zł alimentów i zabezpieczenie 500zł alimentów.

a jej wnosek wygloda następująco
że nie pracuję od 2009r
- choć pracowałem w tym czasię do rywczo ( bez umowy ) branża budowlana - nie stety za bardzo nie chcą dawać umów choć zarobki są od 12 do 17 zł/h dostawalem kasę co tydzień bądź dwa
Następnie we wniosku swym doniosła że nie łożyłem na dziecko itd
tylko skąd został zakupiony telewizor , laptop , rolki ciuchy fryzjer dla córki i dla niej ( ja akorat jestem facet no i ciuchów za duzo nie mam ) zresztą pracuję po te 10-12 godzin
Wyglada to tak że cięzar spoczywał na niej bo ma stałą pensje
ma kredyt raty 480zł co mieś. schodzą jej z konta , poszła na studia 800zł w ratach

Gdy byliśmy razem zabraniala mi chodzic do szkoly na wywiadowkę temu że byla skarbnikiem i w radzie szkolnej . Ja córkę odbierałem ze szkoły jak mogłem

W tej chwili nie mam kontaktów z dzieckiem jak twierdzi musi córkę przygotować ( z dwódniowym wyprzedzeniem )
córka jest odbierana przez obce osoby czasem dość często nią czyli matkę .
Nie bywa na noc albo dość poźno wraca do domu
widuje się z dzieckiem na mszy w kościele w Niedzielę o 11 czyli niecałe 45 min a później uciekają z dziadkiem pewnego chłopca z klasy córki

Co mam zrobić proszę o pilną radę spawa nie długo się będzie odbywać w marcu

Placic zabezpieczenie i wniesc o ustalenie kontaktow z dzieckiem.

@mag68 - zamiast opisywać swoje problemy w 3 oddzielnych wątkach - skup się na prowadzeniu jednego.

Powrót