Alimenty placi partnerka bylego meza

• Autor wątku Autor wątku Westphal1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W

Westphal1

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam od czasu rozwodu ok 4 lat alimenty na dzieci placi partnerka bylego meza z jej konta.Czy to prawda ze to jego nazwisko powinno widniec na przelewach a jej wplaty mozna uznac jako "darowizne"a jego powolac do komornika o egzekucje zaleglosc?On w tym czasie wyjechal za granice i pracowal na czarno.

Ja rozumiem chcesz wykazać, że była partnerka męża przez cztery lata wpłacała mężowi pieniądze w kwocie równej alimentom, ale nie były to alimenty tylko darowizny bo na przelewie jest inne nazwisko. To obrzydliwe.

Nie o to mi chodzilo.Ja sie tylko zapytalam czy to prawda.

Opłacono podatek od darowizny? :D Jak były zatytułowane przelewy? (dołączam się do stwierdzenia, że to obrzydliwe)

Radziłbym odpuścić. Bo równie dobrze Ciebie czekają konsekwencję. Jeżeli te "darowizny-alimenty" przekroczyły 4902 zł w roku to powinnaś to zgłosić do US i zapłacić podatek z nadwyżki. Jeżeli tego nie zrobiłaś to będzie prowadzone postępowanie podatkowe i możesz zostać również ukarana mandatem z KKS.

Westphal1 napisał:
Nie o to mi chodzilo.Ja sie tylko zapytalam czy to prawda.

Dokładnie o to Ci chodziło. Dostajesz alimenty, ale szukasz sposobu, żeby jeszcze wydusić jakiś pieniądz. Nie masz za grosz przyzwoitości?

Dziwne, że to przeważnie kobiety robią takie szopki. Byle miesiąc przepracować i zajść w ciążę, byle byłego męża udupić i alimenty wyciągnąć. A może teraz pozwać jeszcze, bo przelew z alimentami nie miał w tytule "alimenty"? Byle mieszkanie zostało moje. Byle się jak najwięcej nachapać...

A może tak zacząć pracować i zarobić na siebie i dziecko?

Ładnie tu już napisali - obrzydliwe.

Dramat...za chwilę Pani z Poczty będzie robiła darowiznę bo przybiła stempel...
Płaci alimenty? Płaci- więc w czym problem? Chyba tylko w tym, że ma Partnerkę...

Po pierwsze to pracuje po 10 godzin dziennie.Na dwojke dzieci otrzymuje 300 zl jeden syn jest w 8 klasie drugi w przedszkolu.On zrobil sobie nowe dziecko i od roku zdradza swoja partnerke .ona oplaca jego alimenty na nasze dzieci i wierzy ze jej bajka trwa ..Zanim kogos zhejtujecie to pomyslcie dlaczego szmaciaz ktory ma w dupie widywanie sie z dzieci jak i nowym dzieckiem ma byc bezkarny.A to ze czlowiek chce ze zwyklej ciekawosci czegos dowiedziec w dzisiejszych czasach musi oznaczac spisek.Jakbym chciala go udupic to za bezpodstawne wzywanie mundurowych po kilkanascie razy w roku z powodu mojego faceta ktorego dzieciaki przyjely z otwartmi ramionami a jego dupe sciska.Zapytalam o cos a otrzymalam odpowiedzi godne papieru toaletowego Dziekuje za szczerosc.

Westphal1 napisał:
Zanim kogos zhejtujecie to pomyslcie dlaczego szmaciaz ktory ma w dupie widywanie sie z dzieci jak i nowym dzieckiem ma byc bezkarny.

On jak najbardziej może być bezkarny, bo dopóki płaci alimenty nie popełnia żadnego czynu zabronionego. Poza tym alimenty nie są formą kary tylko służą do zaspokajania potrzeb dziecka. Guzik Cię to powinno obchodzić czy on Ci je płaci czy jego nowa dupa czy ktokolwiek inny, jeśli masz w terminie wpłatę na koncie w odpowiedniej kwocie to Ci powinno wystarczyć. Zamiast szukać sposobu na nielegalne zdobycie pieniędzy po prostu załóż mu sprawę o podwyższenie alimentów, bo kwota 300zł jest faktycznie dużo poniżej średniej. Sądu nie będzie obchodziło to, że on nie ma pracy albo go nie stać, pod uwagę jest brane to ile moze zarabiać posiadając swoje wykształcenie, doświadczenie, mieszkając w tym mieście a nie ile zarabia faktycznie.

1 Płaci alimenty wiec jest OK
2 jego życie teraz nie powinno Cie obchodzić, jego sprawa co robi itp, ważny jest punkt nr1
3 On się Twoim partnerem nie interesuje wiec daj na luz

Jak najszybciej składaj wniosek o podwyższenie alimentów. A kto je płaci to już obojętne.

Powrót