Alimenty pomocy!!!!

• Autor wątku Autor wątku Robert30
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

Robert30

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Mam wiele pytań.Nie wiem już co robić.Prosze pomóżcie.
Byłem w związku z kobietą(konkubiną), mamy razem córeczke.
Po roztaniu była złożyła pozwy o przyznanie władzy rodzicielskiej, alimenty.
(jednym słowem jej rodzina ma kase)i oczywiście władze przyznano jej, alimenty dostałem w wysokości 700 zł, mimo tego,że nie pracuje, nie widuje się z córeczką od roku.Robi mi za wszelką cenę pod góre, i mści się za to że odeszłem, uderza w najczulszy punkt, bo wie że kocham swoją córeczke.
Alimentów nie płace, bo poprostu mnie nie stać, żeby tak co mięsiąc 700zł płacić.
Komornik wszedł na domek mojej babci i jak narazie kwota wynosi 7000zł i cały czas rośnie.
Była od marca jest mężatką, osobą majętną(w sądzie wykazała zarobki 3.500zł netto), jednym słowem żyje na wysokim poziomie, razem ze swoim mężem posiadają dwa auta, jej mąż prowadzi działalność gospodarczą w spółpracy z jej matką.
A ja niedość że nie widuje mojej córki, i nie żyje na takim poziomie, nie stać mnie więc na drogich prawników.
Pomóżcie mi.Jak mam rozwiązać te wszystkie problemy?
Przecież z góry wiadomo,że w Polsce żadzą pieniądze więc każdą sprawę przegram.
Pozdrawiam i z góry dziękuje
Robert

Może Pan wystąpić do Sądu o obniżenie alimentów, należy wówczas udokumentować dokładnie swoją sytuację majątkową. Szansa na obniżkę zawsze jest.

[cytat="Kris84"]Może Pan wystąpić do Sądu o obniżenie alimentów, należy wówczas udokumentować dokładnie swoją sytuację majątkową. Szansa na obniżkę zawsze jest.[/cytat]

Zycze powodzenia jak Panu sie uda to prosze to opisac!!!! w jaki sposób Panu sie udało ,bo jakos ja płace i nie widze chodz nakład na rodzine przekroczył sporo kredytu na moja osobe

Powrót