Alimenty, prace itd.

• Autor wątku Autor wątku Anna1987
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Anna1987

Użytkownik
Odpowiedzi
74
Witam.
Bardzo ciekawi mnie pewna sprawa. Otóż ojciec mojego dziecka ma zarobki w wysokości - podstawa 1200, ale z prowizjami i premiami czasem sięgają do 3000zł.
Wiem, że sąd pod uwage bierze nie tylko jego zarobki i ale i matki [ale ja nie pracuję, nie "zdazyłam" podjac pracy przed ciaza mimo rozmów kwal., potem była zagrozona i sie juz nie dało]. Teraz znalazłam pracę zdalną, do domu, jednak moje zarobki beda wynosic od 50-450 zł, wszystko zalezy od ilosci wykonanenj pracy i jej efektu.

Czy sad biorac pod uwage moje starania o zarobienie pieniedzy mimo tej dosc niekomfortowej sytuacji, moze alimenty podwyzszyc lub.. obnizyc od tych, które zasadziłby gdybym nie pracowała w ogole?

Nie może Pani wymagać od ojca dziecka, że będzie dokładał coraz to więcej bo Pani jest w niekomfortowej (cokolwiek to oznacza) sytuacji. Kobietę ciężarną mało kto chce przyjąć owszem ale teraz. Nie wiem jakie posiada Pani kwalifikację ale sama pisze, że wynagrodzenie będzie zależne od jej efektu, a więc należy się poprostu więcej starać.
I jeszcze jedno bo nie miałam już czasu wcześniej. Moga obniżyć owszem chociaż nie muszą bo Pani może np dziecko zapisać na zajęcia dodatkowe typu język, basen itp.. Ale proszę nie kierować się tym czy podniosą czy obniżą bo nie zna Pani jutra.

Nie kieruję się tym, po prostu pytam...

Powrót