Alimenty przekazywane przez dziadków

• Autor wątku Autor wątku miki481
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

miki481

Użytkownik
Odpowiedzi
146
Witam
Mam dość spory dług alimentacyjny wobec FA i wobec dzieci.Jestem w Angli ale wiem ze toczy się jakieś postępowanie w polsce bo w miejscu zameldowania szukala mnie policja prawdopodobnie z art 209kk.
Czy jak moja matka wysylala ex 100zl miesięcznie na zajęcia dodatkowe dla córek to czy te 100zl można potraktować jako moje zalegle alimenty?

Jesli w tytule przelewu bylo wskazane, ze sa to alimenty to jest szansa. Jesli byly to przlewy z innym opisem to sa to darowizny, prezenty.

Nie było napisane ze to alimenty bo to matka od siebie wysylala.Myślałem,ze to da się jakoś doliczyć.Matka w przekazie pisała "dla dzieci"
A jak na to by spojrzała prokuratura bo przecież kwity są ze matka coś wysylala?

miki481 napisał:
A jak na to by spojrzała prokuratura bo przecież kwity są ze matka coś wysylala?
Twoja przekazywała im to dobrowonie, Ty natomiast nie wywiązywałeś się ze swojego obowiązku.
miki481 napisał:
matka od siebie wysylala
miki481 napisał:
Myślałem,ze to da się jakoś doliczyć
Masz tupet :)
Zapytaj Matki dziecka czy przypadkiem dziecko nie otrzymało od rodziny komputera, roweru, czy jeszcze jakiegoś innego przedmiotu. To też dolicz :)

Pytam poważnie a Ty sobie ze mnie jaja robisz
Powiedziałem matce żeby to 100zl wplacala na konto komornika tylko jeszcze musze się dowiedzieć który moja sprawę w pl prowadzi.
A orientujecie się może czy jak nie stawie się na przesluchanie z tego art 209kk to mogą mnie przez interpol ścigać?

miki481 napisał:
Pytam poważnie a Ty sobie ze mnie jaja robisz
W takim razie przepraszam, sądziłem, że swoim pytaniem to jednak Ty sobie jaja robisz :)

Powrót