M
monika10021971
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 4
Witam Was .
Moja corka ma 18 lat ( nadal sie uczy ) a od 17-stu alimenty w kwocie 200 zl
,wiem , ze to malo prawdopodobne ale nigdy przez 17 lat nie wystapilam o ich podwyzke , egzekwowane byly przez komornika .
W momencie gdy corka skonczyla 18 lat , napisala do ojca list w ktorym poinformowala go , ze nadal sie uczy i alimenty bedzie pobierac do tego momentu a gdy skonczy nauke poinformuje go o tym , zeby mogl zaprzestac placenia alimentow .
Ten komornik to tez wlasciwie robi co che ale nie tego dotyczy moje pytanie .
Ostatnio komornik !!!! zazadal dostarczenia informacji , ze corka sie uczy , zaswiadczenia ze szkoly bo inaczej wstrzyma egzekucje . I wstrzymal faktycznie .
Chce tylko wiedziec jaka jest podstawa prawna takiego zadania.
Nie wydaje mi sie zeby komornik mial w tej sprawie cokolwiek do powiedzenia .
Takiej informacji moglby zazadac ojciec dobrowolnie lub poprzez sad .
Ale komornik ???
Natomiast jezeli ma do tego prawo to , jezeli ktos wie, prosze podac paragraf z kodeksu rodzinnego .
Dziekuje
Moja corka ma 18 lat ( nadal sie uczy ) a od 17-stu alimenty w kwocie 200 zl
,wiem , ze to malo prawdopodobne ale nigdy przez 17 lat nie wystapilam o ich podwyzke , egzekwowane byly przez komornika .
W momencie gdy corka skonczyla 18 lat , napisala do ojca list w ktorym poinformowala go , ze nadal sie uczy i alimenty bedzie pobierac do tego momentu a gdy skonczy nauke poinformuje go o tym , zeby mogl zaprzestac placenia alimentow .
Ten komornik to tez wlasciwie robi co che ale nie tego dotyczy moje pytanie .
Ostatnio komornik !!!! zazadal dostarczenia informacji , ze corka sie uczy , zaswiadczenia ze szkoly bo inaczej wstrzyma egzekucje . I wstrzymal faktycznie .
Chce tylko wiedziec jaka jest podstawa prawna takiego zadania.
Nie wydaje mi sie zeby komornik mial w tej sprawie cokolwiek do powiedzenia .
Takiej informacji moglby zazadac ojciec dobrowolnie lub poprzez sad .
Ale komornik ???
Natomiast jezeli ma do tego prawo to , jezeli ktos wie, prosze podac paragraf z kodeksu rodzinnego .
Dziekuje