K
Kubelus
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 14
Witam, mam pewną sprawę i poszukuję pomocy prawnej. Mianowicie mam pewien problem z ojcem który nie chce płacić alimentów. Ojciec ma nałożony obowiązek płacenia alimentów od 2000 roku w kwocie 600 zł. Niestety jestem bezradny ,ponieważ oprócz obowiązku nie mam nic. Ojciec nie płaci i ukrywa się w USA. Minęło już więcej niż 10 lat i pieniądze są bardzo potrzebne gdyż niedługo zaczynam studia. Jest to nie mała kwota bo ~ 600 zł + odsetki x 10 lat = około 75'000 zł na jedno dziecko a mam również rodzeństwo w takiej samej sytuacji czyli łącznie do odzyskania jest blisko 150'000 zł. Jest to bardzo duża gotówka i pozwoli nam się w całości wykształcić.
Moje pytanie jest takie czy jest to możliwe do wykonania i czy jakiś radca prawny podjął by się prowadzenia takiej sprawy za około 10'000 $ (30'000-35'000 zł) ?
Wiem ,że Ojciec dobrze sobie radzi w USA i jest w pełni wypłacalny oraz posiada we współwłasności budynki w Stanach.
Pozdrawiam
Moje pytanie jest takie czy jest to możliwe do wykonania i czy jakiś radca prawny podjął by się prowadzenia takiej sprawy za około 10'000 $ (30'000-35'000 zł) ?
Wiem ,że Ojciec dobrze sobie radzi w USA i jest w pełni wypłacalny oraz posiada we współwłasności budynki w Stanach.
Pozdrawiam