alimenty w depozycie?

• Autor wątku Autor wątku chamaecyparis
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

chamaecyparis

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Dłużnik spłacił FA, za luty dostałam pełną kwotę zasądzonych alimentów - przelew od komornika na konto. Komornik zaksiegował kolejną pełną kwotę na poczet alimentów na przyszły miesiąc. Mam pytanie do forumowiczów: czy działania komornika są uzasadnione, czemu to ma służyć? Dlaczego nie wpłacił tych pieniążków na poczet alimentów zaległych? Dziękuję za odpowiedzi.

Warto zadzwonic do komornika i wyjasnic to.

Informację o zaksięgowaniu 600 zł na marzec mam od komornika. Dodam że dług alimentacyjny wynosi ok. 5000 plus odsetki. Czy ktoś z Państwa ma pomysł dlaczego jest spłacony FA, alimenty zapłacone na miesiąc do przodu a dług zostaje?

Wiec prosze zwrocic sie do niego na pismie z zapytaniem.Bedzie zùuszony odpowiedziec.

Ależ osoba pracująca w kancelarii poinformowała mnie że zgłosił się dłużnik wraz ze swoim adwokatem i tak rozporządził:) gdy zapytałam o zeległe alimenty to poinformowano mnie że zadeklarował się iż będzie spłacał ale te 600 zł którymi dysponuje komornik są zaksięgowane na marzec i już.
Proszę niech jeszcze ktoś się wypowie na ten temat.

A gdyby chcial je zaplacic za 2015 rok,tez by tak zaksiegowano.Popros o odpowiedz na pismie z data wplaty i za ktory okres dotyczy.Dodatkowo zarzadaj stanu egzekucji na dzien x .

Zajmę się tym. Dziękuję za wsparcie:)

Powrót