alimenty w niemczech

• Autor wątku Autor wątku jollyy
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

jollyy

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
13
Witam bardzo prosze o pomoc :( Moja była zona jest z dzieckiem w niemczech złozyła tam jakieś papiety by jej państwo dawalo na dziecko 180euro i teraz mi każą spłacać ja jej wysyłam miesieczne alimenty 120euro a często i więcej więc jakim prawem ja mam jej dopłacac na 180euro jak jestem bez pracy i mam z nową partnerką dziecko też jestem za granicą ale mysle wrócić do polski i czy wtedy też będe musiał jej płacić 180euro proszę o odpowiedzi :(

Jakie obywatelstwo ma żona i kto ci karze płacić

obywatelstwo nie gra roli przy Unterhaltsvorschuss .Tak rzeczywiście jest tego 180 euro na dziecko od 6 r życia ,płacone przez 72 miesiące tylko-

tak, te pieniądze musisz państwu oddać,jej już nic nie wysyłaj tylko na konto Jugendamt(adres na pewno masz skoro otrzymałeś pismo)..ona powinna ich informować o każdej kwocie którą otrzymała czy tez otrzymuje od ciebie ,no chyba ze woli kłopoty..co grozi za zatajenie podpisywała pod wnioskiem

Ostatnia edycja:
Ma polskie obywatelstwo czyli nic się nie da zrobic mam im wysyłać po180euro przeciesz będąc w polsce nie będzie mnie stać a alimęty z polski już mie są ważne:(

co mogą mi zrogić jeśli nie bede im płacił ??

Powrót