Alimenty w uk

• Autor wątku Autor wątku Adrianredd
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Adrianredd

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam
Mam pytanie dotyczące alimentów w UK (child maintenance)
W 2013 moja była partnerka wnioskowała o alimenty na naszą córkę. W październiku 2013 dostalem pierwszy list z child maintenance z prośbą o wykazanie dochodów itd parę dni po pierwszym liście nim zdazylem na niego odpowiedziec otrzymałem drugi list w którym moja partnerką poprosiła jednak o zamknięcie sprawy alimentacyjnej. Moje pytanie brzmi czy moja eks może w dowolnym czasie zadac odwieszenia alimentów i zadania spłaty wstecz czy teraz potrzebuje decyzji sądu? Tym bardziej że do chwili obecnej odmawia przyjęcia jakiejkolwiek pomocy czy to finansowej czy materialnej na naszą córkę i często jest tak że rzeczy, prezenty które kupowalem córce są po prostu zwracane mnie lub eks w ogóle ich nie zabiera

w uk sprawami alimentacyjnymi nie zajmuja sie sady.
twoja byla moze w kazdej chwili zwrocic sie do child maintenance i poprosic o egzekwowanie alimentow.
na twoim miejscu wplacalabym jakas kwote na konto otworzone specjalnie dla corki ,skoro matka nie chce pomocy od ciebie w przyzlosci bedziesz mogl podarowac cos corce i wyjasnic ze to nie byla twoja zla wola a upor matki

Powrót