W
wisnia180
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 55
Witam . Bardzo proszę o pomoc. Mój były facet ( ojciec mojego dziecka ) Nie płaci alimentów od 7 lat. Od 3 lat pobieram je z FA. 8.02.19 został on zatrzymany ponieważ miał list gończy za to że nie płaci alimentów na 14 dni. Dzisiaj otrzymałam zawiadomienie o uchyleniu tymczasowego aresztowania. Czy pójdzie on siedzieć? Odbędzie się jakaś rozprawa ? Czy dowiem się jaki wyrok dostanie? Skoro miał list gończy dlaczego go wypuścili? U komornika ma długu ok 18 tys . Druga sprawa jest taka że dostałam inf od jego mamuśki że będzie on chciał nawiązać kontakt z synem. Syn do mojego przyszłego męża mówi tata. Nie wie że jest ktoś inny nigdy nie widział go na oczy tak jak mój były mojego syna. Zamierzamy się pobrać mój narzeczony chce przysposobić syna do siebie. Na akcie urodzenia jest wpisane moje nazwisko i imię byłego partnera. Odbyła się sprawa w sądzie o ojcostwo oraz badania dna ( 3 spotkania) na których się nie pojawił. W wyroku mam że ojcostwo zostało zatwierdzone przez sąd . Czy były facet może mieć jakieś słowo do powiedzenia jeśli narzeczony chciałby przysposobić syna?