Alimenty zajecie egzekucja

• Autor wątku Autor wątku Lipkaa111
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

Lipkaa111

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witajcie,
Sprawa wygląda tak, że mój maz pracuje za granica zanim wyjechał zalozylismy wspólne konto walutowe na które wysyła on pieniądze. Od pazdziernika tego roku mam zabezpieczenie alimentacyjne na dzieci i siebie. Ale mam tez na tym koncie komornika ktory zajmuje środki ze wzgledu na dlug meza. Dodam ze jest to jedyne konto na jakie maz przesyla środki. Wyslalam juz do Pani Komornik ksero poswiadczone z oryginałem tego zabezpieczenia oraz wniosek o zwolnienie tych srodkow spod zajecia. Jednak Pani Komornik twierdzi ze skoro maz nie wpisuje w tytule przelewu ze sa to alimenty to ma ona prawo te środki zabierac. Ale co jest ciekawe w zeszlym miesiacu tj listopadzoe srodki te zwolnila. A dzis 17 grudnia zostala zalozona nowa blokada i nowe postepowanie tej samej Pani. Juz sama nie wiem co mam w takiej sytuacji zrobic. Dzwonilam juz do wierzyciela ale to tez na nic sie zdalo. Ida swieta a tu czlowiek bez srodkow do zycia. Moze ktos ma jakies pomysly. Napisalam skarge na komornika ale jednak na rozpatrzenie tez sie troche czeka. Pomocy.

Winny nie jest komornik a pytająca posiadająca wspólny rachunek z dłużnikiem.

Powrót