O
okii22
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 49
Witam. Postaram sie jak najdoklatdniej opisac problem. Od roku czasu tj od maja 2017 splacam alimenty (300zl zasadzone) co prawda nie byly to kwoty w tej wysokosci lecz po 100 zl raz 1000 i po 300. Wplacalem do komornika. Byla zona mieszkala wczesniej w innym miescie a obecnie w innym. Obecnie sprawa trafila na droge sadowa ze uchylam sie od placenia. W maju wplacilem pierwsza kwote ktora zamiast isc na biezace komornik wyslal na zalegle potem 3 kolejne na biezace i potem znowu na zalegle wplate z tego miesiaca na biezace. Bedac u komornika powiedzial ze ma taki plan splaty i czy on tak moze ?? Czy wszystko na biezace powinno isc. Kolejna sprawa fundusz alimetacyjny nie kieruje pieniedzy na biezace lecz na odsetki i tu znowu pytanie czy tak powinno byc ??? W sierpniu 2017 wplacilem u komornika 1000 zl lecz na zaswiadczeniu mam 100 zl wplacy i to przelewem ktorego nie wykonalem a mam cala historie przelewow dodam ze niestety nie mam dowodu wplaty z sierpnia a komornik nie chce mi powiedziec z jakigo rachunku zostala przelana kwota 100. Stwierdzil ze tyle wplacilem w grudniu czego napewno nie zrobilem teraz wplaty sa po 560zl do funduszu a i tak to idzie na odsetki . Bardzo prosze o pomoc i z gory dziekuje.
Ostatnia edycja: