Alimenty,zasiilki,pomoc

• Autor wątku Autor wątku Natalia9309
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

Natalia9309

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam

Rozstalam sie z partnerem/ojcem mojego dziecka w kwietniu.
Zostala zalozona niebieska karta,ojciec dziecka nachodzi nas i policja na to rozklada rece.
Pierwsze pytanie kiedy i i jak moge zlozycc w sadzie o zakaz zblizania sie do nas?

Nie pracuje,jestem sama z dzieckiem, bez dochodow, do ttej pory utrzymawalam sie z zaslku rodzinnego i swiadczen wychowawczych ktore teraz zostana mi odebrane poprzez ze nie mam wyroku alimentacyjnego. Mops pomaga mi oplacac wynajmowane mieszkaie. Dziecko moze pojdzie do przedszkola od listopada jezeli go przyjma to wtedy bede mogla isc normalnie do pracy.
Druggie pytanie: czy przysluguje mi jaka kolwiek pomoc.? co moge zrobic jesli ojciec dziecka nie poczuwa sie do zadnego obowiazku placenia..? kuratorka tez nic nie dziala jego.? jestem sama ze wszystkim .
Czy moge przyspieszyc wyrok alimentacyjny.? aktualny zostal odwolany z braku podpiiisu. Czy sprawa alimentacyjna musi byc pierwsza.? a druga o zabranie praw rodzicielskich.? czy to nie ma jakiekolwiek znaczenia.? co moge zrobic by memu dziecku bylo lepiej i czulo sie bezpiecznie.?

Pierwsze pytanie kiedy i i jak moge zlozycc w sadzie o zakaz zblizania sie do nas?
Z jakiego powodu?

co moge zrobic jesli ojciec dziecka nie poczuwa sie do zadnego obowiazku placenia..?
Niestety pozwać o alimenty, co zrobiłaś, pozostaje Ci czekać na zakończenie sprawy, a do tego czasu utrzymywać dziecko z własnych pieniędzy - pamiętaj jednak, że alimenty można zasądzić wstecznie.

Czy sprawa alimentacyjna musi byc pierwsza.? a druga o zabranie praw rodzicielskich.?
To są dwie zupełnie osobne sprawy, z tą różnicą, że obowiązek alimentacyjny ojciec ma, a pozbawienie praw rodzicielskich trzeba dobrze uargumentować. Bardzo dobrze.

Z tytułu braku jakiego podpisu ktoś odwołał wyrok??Szczerze to pierwszy raz słyszę o czymś takim.Wnosić o zabezpieczenie alimentów na czas procesu. A druga sprawa skoro facet nie jest taki od dziś to zapisy dzieci do przedszkoli są na wiosnę. A nie teraz może przyjmą może nie.

Powrót