alimenty - zgoda w sądzie

• Autor wątku Autor wątku Piotrek_Kor
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

Piotrek_Kor

Użytkownik
Odpowiedzi
270
Cześć

Czy jeżeli zgodzę się w odpowiedzi na pozew o alimenty na kwotę wynikającą z treści pozwu to sąd od razu zamknie sprawę czy EX może teraz zażądać wyższej kwoty?

Czy to jest poprawna sytuacja że Sąd Rejonowy zabezpieczył alimenty z datą 2 miesiące wstecz - tj od daty złożenia pozwu przez EX i zobowiązał mnie do zapłaty z datą wsteczną?

Pozdrawiam
Piotr

przynajmniej mnie sąd pytał czy doszedłem do porozumienia, oczywiście ex nie chciała. jeśli jesteście dogadani co do dziecka, jego kontaktów z rodzicami i alimentów i macie to w ppozwie i odpowiedzi to sędzia powinien zamknąć sprawę i przyklepać to co ustaliliście . ale lepiej wydaj 200zł i idź do radcy prawnego czy adwokata to ci napisze odpowiedź i powie konkretnie co i jak

inaczej:) jak wyślę do Sądu pismo że zgadzam się na powództwo EX-żony w zakresie jej pozwu o alimenty to Sąd to od razu zamknie sprawę czy wyśle moje stanowisko do EX pytając czy nie chce zmienić powództwa i wystąpić o większe ali?

Piotrek_Kor napisał:
jak wyślę do Sądu pismo że zgadzam się na powództwo EX-żony w zakresie jej pozwu o alimenty to Sąd to od razu zamknie sprawę
Nie.
Piotrek_Kor napisał:
czy wyśle moje stanowisko do EX
Tak.
Piotrek_Kor napisał:
pytając czy nie chce zmienić powództwa i wystąpić o większe ali?
Nie, o to sąd nie zapyta przesyłając pana odpowiedź ale była żona nadal będzie mogła wnieść o inną kwotę alimentów z własnej inicjatywy.

Powrót