B
Boro567
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witam. Sąd przyznał mojej mamie alimenty na czas rozprawy 800zł i 1000zł gdy do rozwodu już dojdzie. gdyż mój tata się nie zjawił na pierwszą rozprawę o alimenty wyznaczył termin w którym może się odwołać, oczywiście się nie odwołał. Po tym terminie złożyliśmy wniosek do komornika aby ściągnąć ta kwotę wyznaczoną na czas rozprawy i komornik ściągnął z konta mojego taty zaległe pieniądze które nie płacił. Wszystko było by dobrze ale gdy mój tata zobaczył że z konta zniknęły mu pieniądze to zaczął się interesować całą sprawa, napisał do sądu jakieś odwołanie że żadnego powiadomienia nie otrzymał listownego i o niczym nie wiedział, oczywiście otrzymał ale gdyż jest analfabeta nie potrafił tego przeczytać. Sąd wstrzymał egzekucję i wyznaczył termin na kolejną sprawę o te właśnie alimenty. Wyrok był bardzo szokujący bo wszystkie wcześniejsze alimenty cofnął i uznał że 700zł z renty honorowej wystarczy mojej mamie na przeżycie cały miesiąc. Chcemy się od tego jeszcze odwołać ale jak dotąd nie otrzymaliśmy uzasadnienia wyroku aby się odwołać od tego a bodajże już drugi miesiąc czekamy. Pytanie moje jest takie czy tamte pieniądze co komornik pobral z konta taty moja mama będzie musiała teraz oddać?