alimenty

• Autor wątku Autor wątku robert 72
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

robert 72

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
13
witam wszystkich mam pytanie sam wychowuje 4- letniego syna pracuje zawodowo lecz komornik zabiera mi polowe wynagrodzenia czy moge sie starac od malzonki alimenty na dziecko lecz jest problem gdyz w chwili obecnej przeprowadzamy sprawe rozwodowa amoja malzonka przebywa w arescie sledczym i na jako pomoc moge liczyc od miejscowego osrodka pomocy spolecznejgdyz isc tam po pomoc tszeba chodzic chyba pijanym a wdomu miec meline aby zechcieli pomoc takie odnosze wrazenie i takie podobne utrudnienia maja ludzie tam sie udajacy pozdrawiam wszystkich i dziekuje za pomoc gdyz samemu mi jest ciezko a wszedzie agedach zadowych dziala forma spychologi :? [/img]

a skąd Robert wziąłeś te opinie o pomocy społecznej?te czasy chyba już minęły,bo dziś z opieki korzysta bardzo wielu ludzi i nie muszą robić w domu meliny,żeby takową pomoc dostać.
Musisz pozwać żonę o alimenty.Wtedy dostaniesz z opieki zasiłek rodzinny.Kiedy egzekucja alimentów okaże się bezskuteczna(bodajże po trzech miesiacach nie otrzymywania pełnej kwoty alimentów),wtedy przysługuje Ci dodatek z opieki z tyt samotnego wychowywania dziecka

Nie dostanie żadnego dodatku z tytułu samotnego wychowywania dziecka- bo nie ma ku temu przesłanek.Jeśli egzekucja będzie nieskuteczna może starać się o zaliczke alimentacyjną.A w tej chwili tylko o pomoc doraźną.

ups,oczywiście-chodziło mi o zaliczkę! :)

Powrót