alimenty

• Autor wątku Autor wątku NARTIKA
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

NARTIKA

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
WITAM Jestem polka mieszkam w czechach mam pytanie bardzo prosze o rade w 2000 roku zostaly mi przyznane alimenty 200-chcialam pisać o podwyžke alimentów ale nawet nie wiem czy mam na to prawo.Ojciec syna ma druga žone nie ma STAŁEJ pracy bo pilnuje dzieci ona chodzi do pracy .Alimenty nie placi mi od roku a wcześniej tež nie placil regularnie.Ja teraz niepracuje mam narzyczonego no i teraz jestem w kropce bo nie wiem czy wogóle jest sens pisać o podwyžszke alimentów .Juž od dawna sprawa jest u komornika ale nie zabardzo Pani jest chetna aby mi pomóc.Bardzo prosze o rade niewiem naprawde gdzie sie mam zwrócić

Oczywiscie-pisac.Ja mialam ten sam problem i sie wahalam.Ostatecznie Sad podniosl z 200 na 500/dziecko.Podobnie mieszkam za granica,ale pracuje.Przede wszystkim wnosic o podwyzke,gdyz wrosly koszta utrzymania dziecka/ci po 12 latach.

dzieki za odp.troszke sie boje bo narzeczony dobrze zarabia abym niezostala na0

NARTIKA napisał:
Ja teraz niepracuje mam narzyczonego no i teraz jestem w kropce bo nie wiem czy wogóle jest sens pisać o podwyžszke alimentów
A uczysz się?

nie niedawno skonczylam kurs i szukam prace ale marnie

Narzeczony nie jest ojcem dziecka i nie jest wobec niego zobowiazany alimentacyjnie.

z tego co się dowiedziałam to jeżeli ma się partnera czy nowego męża to jego dochody nie są brane pod uwagę,to samo jest z FA chyba ze ma sie wspolne dziecko to w FA trzeba przedstawic jego dochody rowniez ale czy to prawda?sama nie wiem

Ala za granica nie przusluguje polskie FA.

Powrót