B
bochnianka
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witam! W 2000 roku złożyłam pozew do Sądu o alimenta na utrzymanie domu, od męża alkoholika w wysokości 1.000 zł i takie alimenty komornik ściągał z poborów, gdyż jeszcze wtedy mąż pracował w firmie budowlanej państwowej i pobory wpływały na jego konto. W 1995 roku został zwolniony za nadużywanie alkoholu na terenie zakładu pracy. Od 4 lat pracuje "na czarno " w przedsiębiorstwie budowlanym prywatnym. Komornik nie może ściągnąć zasądzonych alimentów,ponieważ nie ma konta, na które właściciel wpłacał by zarobione pieniądze. Ponieważ złożyłam zawiadomienie do prokuratury o popełnienie przestępstwa &kk o naruszeniu praw pracowniczych przez pracodawcę, gdzie prokuratura nakazała przesłuchanie obu panów, niestety mąż od 21-go sierpnia był poszukiwany przez policję o doprowadzenie i przesłuchanie męża, pod wskazanym przeze mnie adresem został odnaleziony. Ponieważ pracodawca zatrudnia parę osób nielegalnie, zatrudnił ich na umowę-zlecenie. Jakie mam szanse na otrzymywanie zasądzonych alimentów,bo jak do tej pory od męża nie dostałam ani grosza, stale przyjeżdża pijany,nie dokłada się do żadnych opłat, a ja mam renty 496 zł. Kto wie jak mogę wyegzekwować choć parę złotych. Za poradę serdecznie dziękuję.