Alimenty

• Autor wątku Autor wątku julekk
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

julekk

Użytkownik
Odpowiedzi
89
Mam pytanie mój brat nie spłaca alimentów na trójke dzieci dwoje z jednego małżeństwa i jedno z drugiego chlopak wpadł w tarapaty z długów chciałabym mu pomoc ale niewiem jak wiem ,ze napewno wjada rodzicom na emeryture ,ale jak mu pomóc zeby sie nie załamał ,bo teraz zaczał pic jak mu pomoc isc do mopsu czy lepiej zeby sie zarejestrował jako bezrobotny wiem ze bedzie musiał oddac ale póki co żeby sie nie załamał do końca

Najlepiej aby znalazł pracę bo prędzej czy później będzie musiał spłacać a później to oznacza więcej do spłaty...

Witam. Mam takie pytanie. Jestem 18 letnią osobą, która otrzymuje alimenty z FA. Czy to prawda, że za niepłacenie alimentów przez mojego ojca, może on pójśc do więzienia? Jaki dług musi narosnąc aby tak się stało? Czy mam możliwość wycofania się i złożenia jakiegoś wniosku o anulowanie mu długu? Bardzo proszę o jakąkolwiek odpowiedź.

Tak,moglas nie brac pieniedzy z FA,a tym samym odciazyc ojca,bo chyba nie sadzisz,ze polski podatnik powinien placic na nieswoje dziecko.Mozesz takze te pieniadze za niego zwrocic i w ten sposob przestanie byc dluznikiem.

Powrót