O
o1989
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 6
Dzisiaj złożyłam wniosek egzekucyjny. Mój ojciec zalega mi za 2 miesiące plus miesiąc bieżący. Próbowałam dojść z nim do jakiegoś porozumienia, zapytać się kiedy będą alimenty ale on ani nie odbierał telefonów ode mnie ani nie odpisywał na smsy. Dzisiaj poinformowałam go, że złożyłam wniosek do komornika. Oddzwonił i stwierdził, że skoro tak pogrywam to on też złoży wniosek do komornika na mnie, ponieważ zdarzyło się kilka razy przez 6 lat, że przelał mi większa kwotę niż jest zasądzona przez sąd (około 150 zł więcej) np. na wakacje czy w grudniu. Muszę podkreślić, że mój ojciec płaci mi alimenty za każdym razem z około 20-dniowym opóźnieniem, nie mamy ze sobą żadnego kontaktu, nie dostaje żadnych prezentów na urodziny czy inne okazje itp. Więc stwierdził, że zgłosi się do komornika żebym mu oddała te pieniądze które kilka razy przelał mi dodatkowo (wraz z alimentami) i że zażąda dodatkowo odsetek. Moje pytanie : Czy jest coś takiego możliwe? czy może w takiej sytuacji zgłosić się do komornika lub też założyć mi sprawę w sądzie?