alimenty

• Autor wątku Autor wątku totsztein
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

totsztein

Witam wszystkich,chcialbym sie doinformowac-mam dlug alimentacyjny,nie ma tego duzo i splace go prawdopodobnie jednorazowo,bierzacych alimentow juz placic nie musze,pytanie jest takie,moje problemy z komornikiem koncza sie z chwila splaty czy mam sie spodziewac jakiejs niespodzianki?

totsztein napisał:
bierzacych alimentow juz placic nie musze
Jest Pan pewien, że egzekucja dotyczy tylko alimentów zaległych? To oczywiście się zdarza, ale stosunkowo rzadko.

W przypadku gdy odpowiedź na powyższe pytanie brzmi "tak", to:
totsztein napisał:
moje problemy z komornikiem koncza sie z chwila splaty czy mam sie spodziewac jakiejs niespodzianki?
Jeżeli wysokość spłaty uzgodni Pan z komornikiem i uiści należność za jego pośrednictwem, to załatwi to sprawę i komornik zakończy swoje postępowanie.

To sa tylko zalegle alimenty,a pytam o niespodzianki bo w ostatnich dniach mialem wezwanie do komornika,na ktore sie wstawilem jednak 2 dni pozniej pojawila sie u mnie policja,zeby przeprowadzic wywiad,a po kolejnych kilku dniach dostalem wezwanie do sadu,wszystkie3 dokumenty zostaly sporzadzone tego samego dnia,z komornikiem rozmawialem,z policja tez,a jezeli chodzi o sad to znow bylem u komornika,tym razem bez,,zaproszenia,,i mi powiedziano,ze ten pozew do sadu wycofa,ja po prostu nie wiem o co mu chodzi.

A alimenty zostały zniesione wyrokiem Sądu? Pisałeś pozew o ustanie obowiązku alimentacyjnego?

nie pisalem takiego pozwu,wierzycielka zrezygnowala z,,uslog,,komornika jak tylko wyszla za maz i stwierdzilem,ze nie ma sensu,ja nigdy sie nie migalem od tych alimentow,mialem prace to placilem,jezeli nie placilem to nie zlosliwie,nawet na kazde wezwania komornika sie stawialem,dlatego nie rozumiem dlaczego sie mnie ciaga po zasranych sadach

jeżeli alimenty zasadzone były przez sąd to tylko tam można je znieść

Powrót