P
pytasia
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 82
Witam. Bardzo prosze o Panstwa porade. Matka dziecka mieszka w Polsce, nie pracuje ( ma mozliwosci ale nie chce podjac pracy) , dziecko mieszka z ojcem w DE. Matce dziecka niemiecki Sad odebral prawa rodzicielskie. Matka dziecka uchyla sie od placenia alimetow, celowo nie podejmuje pracy w Polsce aby nie placic alimentow. Ostatnio powiedziala, ze zgodnie z niemieckim prawem nie bedzie zobowiazana do placenia alimentow, gdyz nie ma zrodla dochodu. Sprawa alimentacyjna przed niemieckim sadem toczy sie od 2012, i nadal jest nie rozstrzygnieta, gdyz matka dziecka wysyla dziwne zaswiedczenia, ze np. nie moze podjac pracy ze wzgledow zdrowowtnych ( a z zaswiadczen czytamy, ze powodem sa : nieregularne miesiaczki i zapalenie jajnikow) :
Moje pytania:
1. czy faktycznie bedzie tak, ze Sad nie zasadzi nam alimentow na dziecko?
2. Czy widza Panstwo jakas mozliwosc wyjscia z naszej sytuacji? CO mozemy dodatkowo zrobic?
Jestesmy troche zagubieni w tej sytuacji, ciagle z nia musimy walczyc. Ona zyje wygodnie i luksusowo, szuka starszych panow, ktorzy ja utrzymuja , na kosmetyki i extra ciuchy dla siebie ma a dla dziecka nie, dodam, ze dziecko nie dostaje od matki zadnych prezentow, kompletnie nici tak od 5 lat kiedy dziecko jest z nami .
Bede wdzieczan za Panstwa podpowiedzi.
Moje pytania:
1. czy faktycznie bedzie tak, ze Sad nie zasadzi nam alimentow na dziecko?
2. Czy widza Panstwo jakas mozliwosc wyjscia z naszej sytuacji? CO mozemy dodatkowo zrobic?
Jestesmy troche zagubieni w tej sytuacji, ciagle z nia musimy walczyc. Ona zyje wygodnie i luksusowo, szuka starszych panow, ktorzy ja utrzymuja , na kosmetyki i extra ciuchy dla siebie ma a dla dziecka nie, dodam, ze dziecko nie dostaje od matki zadnych prezentow, kompletnie nici tak od 5 lat kiedy dziecko jest z nami .
Bede wdzieczan za Panstwa podpowiedzi.