Alimenty

• Autor wątku Autor wątku zwierz930
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Z

zwierz930

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam.
Mam pytanie. Rozstałem się z żoną.Świadomy iż będę zobowiązany wyrokiem płacić na dzieci wysyłałem co miesiąc pieniądze by nie mieć później zaległości gdy żąda alimentów wstecz.Sprawa odbyła się bardzo szybko.Alimety płaciłem jej od maja w wysokości 1000zl,w wyroku z sierpnia z klauzula wykonalności jest od czerwca po 1300zl.
Moje wpłaty to maj 1100
Czerwiec 1000
Lipiec 1100
Sierpień 1300
Wrzesień 800
Żona udała się do komornika bo nie traktuje tych wcześniejszy alimentów.Czy słusznie?
Moje drugie pytanie.
Złożyłem wniosek o zabezpieczenie kontaktów z dziećmi...na razie cisza.
Czy istnieje jakiś sposób abym mógł zabierać dzieci z rodzinnego domu.Żona uważa że to jej dzieci a ja mogę widywać się z nimi tylko kiedy ona jest.Nie mam zabranych praw do dzieci.Poza alimentami także kupuje rzeczy dzieciom staram się spędzać z nimi czas tylko że każdorazowo wizyta w domu kończy się wyzwiskami ze strony mojej żony (mam nagrania).
Czy jest jakiś sposób abym mógł spokojnie spędzać z nimi czas.?

Jak tytułowa Pan przelewy za poprzednie miesiące?
Jeśli sąd nie ustalił miejsca zamieszkania dzieci zawsze w miejscu zamieszkania matki i nie ma Pan ograniczonych praw to może Pan zabrać dzieci i zamieszkać z nimi czy się to matce podoba czy nie.
Może też Pan zabierać dzieci kiedy chce, to w interesie matki ustalić kontakty, aby nie dezorganiowało jej to życia.
Czas z dziećmi może Pan spędzać w swoim mieszkaniu, nie ma potrzeby, aby zakłócał Pan życie żonie.

Powrót