Alimenty

• Autor wątku Autor wątku thamlin
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

thamlin

Użytkownik
Odpowiedzi
81
Witam, w skrócie opisze problem
Alimenty były płacone , nie za każdym razem regularnie i nie takie sumy jakie zostały zasądzone. Sprawa odbyła się zaocznie. Po stabilizacji finansowej zacząłem płacić regularnie , włącznie z tym że połowa zadłużenia została spłacona. Następnie dostałem wyrok na 8miesiecy . Adwokat pisał odwołania ale już 3 raz zostało odrzucone. Sędzia jest chyba stronnicza. Podobno jest możliwość żeby to zawiesić i nadal regularnie spłacać. Słyszałem też że spłata którą dokonałem wnosi nowe okoliczności do sprawy ale w dalszym ciągu sędzia odrzuca. Nie każdy chce siedzieć z powodu tak naprawdę braku pracy tym samym braku możliwości płacenia. Teraz od kilku lat Wszystko jest regularnie płacone wiec nie rozumie dlaczego nadal jest z tym problem. Czy jest jakikolwiek sposób żeby pozbyć się tego wyroku i nie siedzieć ?

Sędzia jest chyba stronnicza.
Przestań pisać głupoty, bo jeszcze ktoś w nie uwierzy. Powiem wprost, w czterech literach miałeś prawomocny wyrok sądu. Płaciłeś ile chciałeś i kiedy chciałeś. Brak alimentacji jest przestępstwem. Ponosisz tego konsekwencje.

W pełni profesjonalna odpowiedź. Niestety jesteś w wielkim błędzie. Stąd też nie ma sensu kontynuować tego wątku.

Powrót