Alkohol na studniówce

• Autor wątku Autor wątku kocur171104
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kocur171104

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam
Za parę dni wybieram się na studniówkę mojej narzeczonej i zastanawiam się jakie mogą być konsekwencje picia alkoholu na studniówce skoro dyrekcja szkoły zabroniła pić alkohol na balu. Ja mam 22 lata i raczej wszystkie osoby na balu będą pełnoletnie czy jest możliwość że będą jakieś problemy z tym związane gdy nauczyciele przyłapią kogoś pod wpływem alkoholu? Ogólnie wydaje mi się że nauczyciele nie powinni zabraniać pić napojów wyskokowych skoro każdy z uczniów jest dorosły. Taki nasz kraj że ludzie pija gdy się cieszą i piją gdy się smucą :)

z góry dziękuje za jakieś odpowiedzi

Organizator imprezy stawia warunki, nie godzisz się na nie - nie idź. Proste. Wszędzie zawsze tak było.

A jeżeli dla p. podstawą dobrej zabawy jest konsumpcja alkoholu to proponuje zmienić imprezę.

kocur171104 napisał:
zastanawiam się jakie mogą być konsekwencje picia alkoholu na studniówce skoro dyrekcja szkoły zabroniła pić alkohol na balu. Ja mam 22 lata i raczej wszystkie osoby na balu będą pełnoletnie czy jest możliwość że będą jakieś problemy
Pytasz o teorię, czy praktykę?

Zazwyczaj przymyka się na to oko. Jako osoba towarzyszącą myślę nie wiele mogą zrobić jedynie wyproszą cię ze studniówki i tyle w temacie gorzej z uczniem szkoły tu może być poważnie jakaś nagana, zawieszenie.

kocur171104 napisał:
Witam
Za parę dni wybieram się na studniówkę mojej narzeczonej i zastanawiam się jakie mogą być konsekwencje picia alkoholu na studniówce skoro dyrekcja szkoły zabroniła pić alkohol na balu. Ja mam 22 lata i raczej wszystkie osoby na balu będą pełnoletnie czy jest możliwość że będą jakieś problemy z tym związane gdy nauczyciele przyłapią kogoś pod wpływem alkoholu? Ogólnie wydaje mi się że nauczyciele nie powinni zabraniać pić napojów wyskokowych skoro każdy z uczniów jest dorosły. Taki nasz kraj że ludzie pija gdy się cieszą i piją gdy się smucą :)

z góry dziękuje za jakieś odpowiedzi

Myślę, że odpowiedź znajdziesz tu:
Art. 16. 1. Zabrania się wnoszenia napojów alkoholowych na teren zakładów pracy, obiektów wymienionych w art. 14 ust. 1 pkt 6, jak również stadionów i innych obiektów, w których odbywają się masowe imprezy sportowe i rozrywkowe, a także obiektów lub miejsc objętych zakazem wnoszenia napojów alkoholowych. USTAWA z dnia 26 października 1982 r. o wychowaniu w trzeźwości i przeciwdziałaniu alkoholizmowi.

Wszystko zalezy od szkoly i nauczycieli...
100 lat temu na mojej studniowce tez byl zakaz, a kazdy przyniosl ze soba flaszke i ja wypil, nauczyciele tez z nami toastowali :confused: ale wszyscy zachowywali sie kulturalnie, nie bylo rzygania po katach, bicia sie, czy spania na stolach. Moja znajoma miala studniowke w tym samym lokalu co ja, tylko z innej szkoly i 2 tygodnie pozniej - tam kazdego, kto byl pod wplywem lub zostal przylapany z alkoholem wypraszano z imprezy, jesli dana osoba byla uczniem dostawala nagane i zostala zawieszona w prawach ucznia do matury

Powrót