Alkohol nieletni przesluchanie... pomoc

• Autor wątku Autor wątku Rahim
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

Rahim

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam. Chcialbym przedstawic wam moj problem i prosic was o pomoc.

Pewnego dnia w sobote o godzinie 19:00 gdy stalismy na klatce schodowej w 3 osoby spozywalismy alkohol. Ja 17 lat 1 piwo kolega 16 lat 1 piwo harnas 2kolega nie pil nic. Nagle podjechal jakis transit wysiadlo 12 policjantow ubranych jak PowerRangers w plastiki itd. (derby slaska odbywaly sie w tym czasie). Podchodza do nas i ccha wylegitymowac zauwazaja piwa. spisuja i biora na Komende alkomat wykazuje u mnie 0.11 u kolegi to samo u 3 0.00. Sprawa natychmiast do sadu za tydzien wyszyscy przesluchanie na komendzie. 1 kolega ktory mial 0.00 (kurator do szkoly + pouczenie) 2 ja dobrze sie drzwi nie zamkly od razu zostalem zlapny za ramie zaprowadzono mnie do celi aby mi pokazac co mi grozi juz w tym dniu na dolek na 48. ( a bylo to tydzien pozniej) po czym drzwi sie zamykaja ja sam z 2 policjantami nagle dostaje reka w glowe. po czym zadaja mi pytania a jak chce na nie odpowedziec to mi groza. po czym dostaje 2x palka (chyba drewniana jakas) po nogach gdyby nie to ze sie wyrwalem dostal bym wiecej. strasza mnei dalej co mi grozi ze zmkna mnie z pedofilem z samymi najgorszymi. po czym trafiam spowrotem grozby leca dalej ze w kazdej chwili mozemy sie wrocic i powtorzyc. prosze o powtorzenie pytania dostaje wyzwiska ze jestem tak tepy ze to szok. dostaje oskarzenia na ktore jak proboje sie sprzeciwic dostaje grozby o tym ze mozge wrocic do celi jak chce (oskarzenia malo wazne wsumie). po czym czytam protokol i znajduja sie tam informacje ktorych nie chcialbym potwierdzic lecz musze. na koniec dostaje grozby ze jak jeszcze raz mnie zobacza to to co mi zrobili to dopiero poczatek zeni jak mi moga zrobic "jesien sredniowecza"

Prosze o pomoc co moge zrobic tym 2 policjantom i co grozi mnie i koledze za taki wystepek.. mi brakuje 2 miesiace do 18-stki....

Przepraszam za bledy i literowki ale nie mam czasu tego poprawiac.....

Policjantom raczej nic nie udowodnisz . A w sprawie z piwem to dostaniesz kuratora i kolega tez .

Czyli nie udowodnie im nic? A tak sobie pomyslalem oni moga powiedziec ze np stawialem opór? tylko ze jakpodpsiywalem protokol to nic takiego nei bylo ze stawialem opor(nie stawialem go) czy w sadzie moga tak sie bronic? ze dlatego mnie palowali? i dziwne jest to ze na samym poczatku zadali pytanie co masz w kieszeniach a ja ze telefon i mi go wzieli na czas przesluchania (zebym nie nagrywal?) Prosze o pomoc jak najszybciej....

Powrót