Allegro - brak towaru

• Autor wątku Autor wątku mariol29
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

mariol29

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam
Mam taki problem -myślałam ,że oszustwa na allegro to czas przeszły ale się niemiło pomyliłam, przykro mi ,że są ludzie którzy żerują na innych.
Wygrałam aukcję laptopa kwota to 670zł jak dla mnie to dużo pieniędzy i jestem załamana zero kontaktu towaru niema.
Próby kontaktu ze sprzedającym spełzły na niczym. Otworzyłam spór na allegro i dodatkowo poprosiłam o interwencję pracownika allegro, mijają już prawie dwa tygodnie od końca aukcji.
Wyczytałam ,żeby wysłać pismo za potwierdzeniem odbioru do sprzedającego i chciałam prosić o pomoc w tej kwestii być może się wystraszy i wyśle/odda kasę a sama mogę wpisać paragraf i tyle - kompletnie się nieznam na pisaniu pism urzędowych(ewentualnie może jeszcze próbować mailowo ?).
Rozumiem ,że gdy list nie "zadziała" to policja i/lub pozew cywilny lecz wolałabym się tym martwić później.

Pozdrawiam i dziękuję z góry za pomoc

Ostatnia edycja:
Tak przez PayU nie odbiera od 17.03 nie jest aktywny na allegro

Taki miałam zamiar dopóki nie zobaczyłam jego aktywności na allegro - aukcja kończy się 11 , pieniądze wpłacam od razu - powiedzmy 12 już są na koncie. Sprzedający ma tyle dni do wysłania ,17 wchodzi na allegro i cisza. Dlatego chciałam pomoc z tym pismem - bo "normalne" maile z prośbą o kontakt itd. po prostu nie działają.
Jeśli tak radzisz to tak zrobię - laptop potrzebny mi jest na studia i teraz nawet nie mogę kupić innego tylko czekać na łaskawe odezwanie się ww pana.

Powrót