P
Piterek79
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 136
Witam,
Kupiłem na portalu aukcyjnym przedmiot.
Na stronie przedmiotu nie było nic o żadnym regulaminie a sprzedający teraz mówi że na stronie o nim jest kilka punktów z którymi chciał nie chciał muszę się liczyć. Na aukcji nic nie było o tym regulaminie.
Poniżej lista punktów. Czy to jest zgodne z prawem ? Szczególnie punkt o opłacie celnej.
Sprzedający jest osobą prywatną i niby mieszka w UK .
Ostatnio nawet napisał że połowę mi odda jeśli odbiorę towar i mu potwierdzę że jest ok .
Co dalej ?
Dodatkowe pytanie mam czy sprzedający miał prawo podać moje dane na innym portalu aukcyjnym Ebay , bo podejrzewam że tam kupił dla mnie ten towar.
Minęło już ponad miesiąc jak czekam na towar a w aukcji napisane jest ze max 10 dni .
Kupiłem na portalu aukcyjnym przedmiot.
Na stronie przedmiotu nie było nic o żadnym regulaminie a sprzedający teraz mówi że na stronie o nim jest kilka punktów z którymi chciał nie chciał muszę się liczyć. Na aukcji nic nie było o tym regulaminie.
Poniżej lista punktów. Czy to jest zgodne z prawem ? Szczególnie punkt o opłacie celnej.
- W przypadku nieodebrania paczki wynikającej z winy kupującego, kupujący ponosi koszt wysyłki.
- Niektóre towary mogą podlegać opłacie celnej w przypadku wysyłki z naszej zagranicznej siedziby (zdarza się to bardzo rzadko) której uiszczenie leży po stronie kupującego.
- W przypadku nie dokonania opłat celnych przez Kupującego i nie odebrania towaru, nie przysługują żadne roszczenia do sprzedawcy
- W przypadku nie odebrania przesyłki z winy Kupującego, przesyłka jest odsyłana do kraju nadania. Nie ma możliwości zwrotu kosztów poniesionych przez Kupującego
Sprzedający jest osobą prywatną i niby mieszka w UK .
Ostatnio nawet napisał że połowę mi odda jeśli odbiorę towar i mu potwierdzę że jest ok .
Co dalej ?
Dodatkowe pytanie mam czy sprzedający miał prawo podać moje dane na innym portalu aukcyjnym Ebay , bo podejrzewam że tam kupił dla mnie ten towar.
Minęło już ponad miesiąc jak czekam na towar a w aukcji napisane jest ze max 10 dni .
Ostatnia edycja: