Allegro:gwarancja-karta graficzna

• Autor wątku Autor wątku beavisboss
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

beavisboss

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Po czterech miesiącach od dnia zakupu na allegro karta marki geforce 128mg pixelshader6200 przestała działać. Według sprzedającego gwarancje miałem tylko na rozruch sprzętu a więc z 15 dni od dnia przypięcia karty(dowód zakupu mam).Karta kosztowała 99zl. Istnieje możliwość żebym dostał zamianę karty na sprawną? Jak przystało na laika kiedyś obiło mi się o uszy że niby mam prawo do rocznej gwarancji,nawet gdy nie dostanę tego na piśmie...Proszę mnie uświadomić i czy mam jakieś prawa w tej sprawie:) Z góry dziękuję za odpowiedź.

Karta byla nowa czy uzywana?
Sprzedajacy to osoba fizyczna czy firma?

sprzedający to firma i karta nowiutka

[cytat="beavisboss"]sprzedający to firma i karta nowiutka[/cytat]
Jeśli tak, to reklamujesz z Ustawy o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej. Ochrona z Ustawy trwa 24 miesiące.
A na gwarancję możesz machnąć.

Pięknie :wink: Dziękuję z góry. Nawet jak podpisałem warunki umowy sprzedawcy i warunki gwarancji?Bo tam pisze że okres gwarancji trwa 14dni rozruchu i podpisałem się pod tym. Więc przy krótkim opisie uszkodzenia powołuję się na tą ustawę ? Jeszcze raz dziękuję 8)

[cytat="beavisboss"]Nawet jak podpisałem warunki umowy sprzedawcy i warunki gwarancji?[/cytat]
To nie ma nic do rzeczy, bo nie będziesz korzystać z gwarancji, lecz z innego uprawnienia.

Powrót