Allegro - gwarancja

• Autor wątku Autor wątku majonez'
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

majonez'

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam,

W sierpniu zakupiłem dysk HDD na allegro za kwotę 200zł. Dysk używany z roczną gwarancją od sprzedającego. Po jakimś miesiącu dopiero zaczałęm korzystać z dysku i sam z siebie przestał działać po tygodniu czy dwóch. Odesłałem towar na gwarancję do sprzedającego w listopadzie. Po 2 miesiącach bez odezwu zacząłem pisać maile i dzwonić, sprzedający to firma, nie osoba prywatna więc telefon odbierał często kto inny. Każdemu tłumaczyłem sytuacje, pytali nawet czy chcę zwrot pieniędzy czy dysk, wybrałem zwrot. Nic się nie działo, zwrot nie następował więc upominałem się i za każdym razem mówili 'tak tak, przepraszamy nie ma problemu zajmiemy się tym'. Po czym przestali odbierać telefony, więc zadzwoniłem z pożyczonego telefonu, sprzedający odebrał od razu :). Twierdził coś że nie może oddać mi pieniędzy bo minął termin fiskalny czy coś. Jednak chciał żebym znowu przesłał mu nr konta mailem (już drugi raz). Po prostu kręci i zwodzi. Allegro nie może pomóc, odpisali mi coś że mogę skorzystać z prawa rękojmi, ale ja nie za bardzo wiem jak. Zdenerwowałem się tą sytuacją bo na allegro nigdy nie miałem problemów aż trafiłem na tego sprzedającego który ma kompletnie gdzieś to że udzielił gwarancji a teraz ucieka przed nią. Dlatego chciałbym odzyskać swoje pieniądze. Czy możecie wypowiedzieć się o tej sytuacji, jak mogę dochodzić swoich pieniędzy żeby temu oszustowi nie uszło to na sucho? Z góry dziękuję.

Ostatnia edycja:
Powrót