Allegro licytacja - prawo ceny minimalnej

• Autor wątku Autor wątku Ania19800
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Ania19800

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam serdecznie.

Mam takie pytanie a mianowicie.

Czy moge wystawić Licytacje od 1 zł.( Nie ustawiając ceny minimalnej,za co ALLEGRO kasuje 5zł) tylko w opisie aukcji napisac,że jeżeli cena nie osiągnie ceny minimum 30 zł. Towar nie zostanie sprzedany??

Czemu mam płacic 5zł allegro za coś co moge napisac na aukcji...

Czy jest to zgodne z prawem i jeżeli cena o której napisze na aukcji nie zostanie osiagnieta,moge odmowic wysłki?

Czy pracownik allegro ma PRAWO mi taką aukcje usunąc? bo nie wybrałam opcji Ceny minimalnej?tylko napisałam to na aukcji?
POzdrawiam serdecznie

Ostatnia edycja:
Pracownik portalu może usunąć to, co jest niezgodne z jego regulaminem, a ten akceptowałaś i zobowiązałaś się do jego przestrzegania.

Jeżeli interesuje cię konkretna cena, to po prostu zacznij licytacje od tej ceny, nie wiem w czym problem.

Nawet gdyby pracownik allegro powiedzmy nie usunął, to i tak gdy ktoś wylicytuje za 10 zł, musisz sprzedać za 10 zł, mimo to, że napisałeś na aukcji cenę minimalną.

Ania19800 napisał:
Czy moge wystawić Licytacje od 1 zł.( Nie ustawiając ceny minimalnej,za co ALLEGRO kasuje 5zł) tylko w opisie aukcji napisac,że jeżeli cena nie osiągnie ceny minimum 30 zł. Towar nie zostanie sprzedany??
Możesz.
Ania19800 napisał:
Czy jest to zgodne z prawem i jeżeli cena o której napisze na aukcji nie zostanie osiagnieta,moge odmowic wysłki?
Tak.
Ania19800 napisał:
Czy pracownik allegro ma PRAWO mi taką aukcje usunąc? bo nie wybrałam opcji Ceny minimalnej?tylko napisałam to na aukcji?
Tak. Ma nawet prawo w razie notorycznego łamania regulaminu zawiesić konto i już na zawsze uniemożliwić wystawianie aukcji.

PS
Dlaczego masz płacić? Bo ktoś zrobił ofertę z której ty możesz korzystać? I ponosi w związku z tym koszta?

Jak masz dwa konta na allegro to na drugim ustawiasz licytowanie automatyczne do określonej kwoty. Albo prosisz znajomego żeby zrobił to samo na swoim koncie. Tym sposobem nikt nie wtajemniczony nie kupi za tyle za ile nie chcesz sprzedać. Jezeli nie uda sie sprzedać to robisz zwrot prowizji

Homedome napisał:
Jak masz dwa konta na allegro to na drugim ustawiasz licytowanie automatyczne do określonej kwoty. (...)Tym sposobem nikt nie wtajemniczony nie kupi za tyle za ile nie chcesz sprzedać. Jezeli nie uda sie sprzedać to robisz zwrot prowizji

Co to za bezsensowna porada?

Homedome napisał:
Jak masz dwa konta na allegro to na drugim ustawiasz licytowanie automatyczne do określonej kwoty. Albo prosisz znajomego żeby zrobił to samo na swoim koncie. Tym sposobem nikt nie wtajemniczony nie kupi za tyle za ile nie chcesz sprzedać. Jezeli nie uda sie sprzedać to robisz zwrot prowizji

To nie jest zgodne z regulaminem Allegro, więc nie opowiadaj głupot

Powrót