Allegro - licytacja uszkodzona sukienka

• Autor wątku Autor wątku marcinkbig
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

marcinkbig

Użytkownik
Odpowiedzi
45
Witam

Mam problem a mianowicie wylicytowałam sukienkę na allegro, sprzedająca w opisie w aukcji miała napisane "MAM DO SPRZEDANIA ŚLICZNĄ SUKIENKĘ WIZYTOWĄ DLA DZIEWCZYNKI W ROZMIARZE 146 FIRMY WÓJCIK. SUKIENKA BYŁA ZAŁOŻONA TYLKO 2 RAZY. KOLOR ECRU.
DŁUGOŚĆ CAŁKOWITA 105 CM, SZEROKOŚĆ POD PASZKAMI 2X 35,5.

Gdy wygrałam aukcje i dostałam sukienkę to byłam rozczarowana ponieważ była w 2 miejscach pobrudzona lakierem do paznokci i brakowało sporo perełek. Napisała mi Pani w skrócie ze na aukcji nie było nic napisane że jest w stanie idealnym że po taką zaprasza do sklepu. Odp tej Pani że ukryła wady a ona że nic jej nie wiadomo o pobrudzeniu lakierem a perełki musiały podczas prania odpaść. Może jedynie mi kupić perełki i je wysłać do mnie.

Ja chce zwrócić sukienkę nie chce taki uszkodzonej sukienki więc założyłam spór na allegro więc Pani zaproponowała że mam jej wysłac sukienkę a ona ja naprawi a jesli nie bedzie sie dało to wtedy mi zwróci pięniądze.
Nie jestem zainteresowana naprawą sukienki czy mam szanse odzyskać pieniądze za sukienkę Proszę i pomoc

Nie masz szans na zwrot kasy jeśli sprzedająca doprowadzi ją do odpowiedniego stanu.

Tylko szkoda że ta pani nie zaproponowała mi tej naprawy dużo wcześniej bo sukienka została zakupiona 26 marca a potrzebowałam ją na 11 kwietnia na wesele. A Pani dopiero dała propozycję naprawy 18 kwietnia i byłam zmuszona kupić kolejna sukienkę bo tamta wylicytowana jest uszkodzona. Nie mam żadnych szans odzyskania pieniędzy ale ona ukryła wady nic nie pisząc o nich w aukcji.

Nie poinformowałam. A dlaczego bym miałam poinformować o tym że ją potrzebowalam na 11 kwietnia. Wydaje mi się wystarczająco wcześnie kupiłam sukienkę żeby do mnie doszła tym bardziej że zapłaciłam od razu i wziąłem piorytetem.

Proszę o radę co mam zrobić czy mam szansę odzyskać pieniądze.

Powrót