Allegro nie wiem co zrobić? Help

• Autor wątku Autor wątku Dasiunia
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Dasiunia

Dasiunia

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
13
Hejka wszystkim, mam problem, a mianowicie wygrałam licytację z tej aukcji LG G2 d802 wyswietlacz dotyk DIGITZER NOWYY (5622421666) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. .

Potrzebowałam wyświetlacza do telefonu , a że jestem osobą wiecznie zajętą i żyję w biegu nie przeczytałam opisu aukcji a jedynie tytuł ,że jest to wyświetlacz do mojego telefonu i na tej podstawie zalicytowałam przedmiot

Po czym jako osoba roztargniona i wiecznie w pośpiechu, zapomniałam o tej aukcji.
Dzisiaj dostałam e maila , że wygrałam licytację, weszłam na opis przedmiotu aby sprawdzić opcję wysyłki i okazało się że w tytule owszem jest napisane wyświetlacz , ale w opisie jest już mowa o samym dotyku. A mnie sam dotyk niepotrzebny.

Zastanawiam się co zrobić, nie zapłaciłam jeszcze za to, do sprzedawcy też jeszcze nie pisałam , bo chciałam najpierw poradzić się na Forum. Jak postąpić , aby to było zgodne z literą prawa?
Mój błąd? Wina sprzedawcy? Proszę o poradę. :help:

Dogadać się ze sprzedawcą. Wiążę Was umowa, której wykonania sprzedawca może dochodzić.

Ale czy on miał prawo w tytule aukcji wprowadzać w błąd? Czy nie jest to podstawa do anulowania całej transakcji?

Według mnie w tej aukcji nie ma nic wprowadzającego w błąd bo wielkimi czerwonymi literami napisano, że jest to dotyk. Nie doczytałaś, Twoja wina.

najwyżej dostaniesz negatywa. Spróbuj się dogadać.

Pewnie dostanę negatywa a oprócz tego ostrzeżenie od Allegro , bo sprzedawca na bank wystąpi o zwrot prowizji.
A nie mam żadnego pomysłu na dogadanie się ze sprzedawcą, więc tak myślę, 50 zł to nie jakiś tam duży majątek to zapłacę dla świętego spokoju.

Powrót