Allegro nie zwróciło prowizji za niezakupiony towar

• Autor wątku Autor wątku PanHagrid
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

PanHagrid

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Dzień dobry.
Jakiś czas temu kupujący zakupił 3 razy ten sam towar przez pomyłkę i zapłacił za 1. Poprosiłem Allegro o zwrot prowizji za dwie transakcję, ale dostałem informację, że otrzymałem tylko za jedną, gdyż przy drugiej kupujący tego nie potwierdził.

Napisałem do Allegro i otrzymałem informację, że powinienem przesłać odstąpienie kupującego od umowy. Jest jednak pewien problem, bo dwa zakupy dokonał z maila x, a trzeci za maila y i za ten trzeci nie otrzymałem zwrotu. Kontaktowałem się z nim przez maila x.

Jak rozumiem powinienem spróbować otrzymać od kupującego odstąpienie od umowy, tylko w jakiej formie? Jeśli nie będzie będzie chciał się kontaktować to rozsądnym byłoby wysłać pismo w myśli "wezwanie to zapłaty z tytułu straty za prowizję"?

Dziękuję za pomoc :)

Czy mógłbym liczyć na jakąś poradę? Jak powinno wyglądać odstąpienie kupującego od umowy? Czy jest sens wysyłać maile lub listy z wezwaniem do zapłaty z tytułu straty za prowizji?

10% od 200 zł to 20 zł
Jednak przy obecnych zasadach Allegro taka sytuacja zapewne powtarzałaby się.

10% ceny końcowej
Czy to cokolwiek zmienia?

zastanawiam się o jaką kwotę chcesz kogoś pozwać

3 produkt z innego maila czyli inne konto (Y) użytkownika allegro
to trzeba złożyć osobny wniosek o zwrot prowizji odpowiadający zakupu konta (y) użytkownika

Powrót