Allegro niezgodność towaru z "opisem" zakup na firmę

• Autor wątku Autor wątku kwis
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kwis

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Zakupiłem nowy wyświetlacz do telefonu komórkowego, a że telefon mam na firmę wziąłem fakturę.
Wyświetlacz przyszedł jednak różni się od tego na zdjęciu z aukcji, dodatkowo wyświetlacz nie ma wszystkich części jak ten ze zdjęcia, te części muszę dokupić oddzielnie.
Brak informacji w aukcji, że zdjęcie poglądowe i o braku części.
Dyskusja ze sprzedającym nieprzyjemna, stosując kilkanaście epitetów na mój temat oraz kilka gróźb sądem oznajmił, że zwrotu nie dokona z powodu zakupu na firmę, a towar zgodny z "opisem" i mam spadać na drzewo.
Dodatkowo przesłał aukcję na której można zakupić towar ze zdjęcia.

Po kilku wiadomościach i interwencji allegro troszkę zmienił postawę jednakże teraz na wszystkie informacje odpowiada że nie otrzymał towaru aby rozpatrzyć reklamację.

Co do sformułowania "Towar niezgodny z opisem" czytając forum i kilka postów sprzedających mam wrażenie, że sprzedawcy biorą dosłownie te słowa i nie biorą pod uwagę zdjęć.
Kierując się taką interpretacją nie trudno domniemać, że sprzedawca celowo zamieszcza zdjęcie produktu lepszej jakości aby sprzedać drożej produkt rynkowo tańszy.

Oczywiście jak większość ludzi kupuje oczami.
Trudno dokonać zakupu czytając opisy "wysoka jakość HQ" "super jakość AA"

Pytanie, co w takiej sytuacji mogę zrobić, biorąc pod uwagę zachowanie i niewątpliwe doświadczenie sprzedawcy w takich sporach domniemam,że niewiele.

Powrót