Allegro oddało pieniądze i co dalej?

• Autor wątku Autor wątku mistia
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
mistia

mistia

Użytkownik
Odpowiedzi
92
Witam
Otóż zaniedbałem jedną aukcję wartą 195 zł i nie wysłałem towaru.Zdarzyło mi się to pierwszy raz i jestem teraz bardziej ostrożniejszy żeby wszystko pilnować aby wysyłać na czas.Ale ta osoba zgłosiła mnie na policje dostałem maila że otrzymała ten zwrot z alkegro,ja się oczywiście na komisariacie przyznałem i kazali mi żebym oddał pieniądze Ale przecież osoba ta dostała zwrot z allegro i pytanie czy oddać pieniądze allegro i sprawę umorzą czy mam dogadywać się z gościem żeby wycofał wszystko?
Proszę o sensowne wypowiedzi i bez docinek.

Jest to oszustwo ścigane z urzędu Art. 286 kk

To ja też wiem . Tylko pytanie komu odsać te 195 zł allegro? I czy umorzą sprawę czy dogadywać się z tym gościem ?

Nie umorza pewnie bo jest to przestępstwo ścigane z urzędu. Gość kasę już otrzymał od allegro więc allegro od Ciebie ściągnie sadownie zapewne.

Najlepiej skontaktuj się z allegro. Ja bym oddał gościowi. To on jest poszkodowany. Z tego co wiem to w takim przypadku to on będzie musiał oddać allegro. Tak chyba jest w regulaminie. Ale lepiej to sprawdź.

A dlaczego poszkodowany miałby coś oddawać allegro? Poszkodowany od allegro dostał pieniądze z programu ochrony kupujących. Teraz oni będą chcieli pieniądze od oszusta a Nie poszkodowany.

Z tego co czytałem to poszkodowany jest do tego zobowiązany jeżeli skorzystał z pok. Ale może się mylę, dlatego proponowałem kontakt z allegro.

Powrót