A
asiabu
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 3
witam
kupiłam na aukcji all.... buciki marki ugg
w opisie napisane było, że są oryginalne
oryginalne buty tej marki robione są w chinach, podróbki w australii
na zdjęciu "mojej aukcji" było zdjęcie metki i było made in china
przyszły buciki ale z metką made in australia, ponadto w rozmiarze wyższym niż ten, który zamówiłam.
kupiłam je opcją kup teraz, na innej aukcji sprzedającej sama pisze o tym jak rozpoznać podróbki ( w mailu do niej wkleiłam jej jej własny cytat)
zażądałam, żeby przelała mi kasę za buty i wysyłkę i jej je odeślę.
sprzedająca się nie odzywa.
co robić?
ma jednego negatywa o treści, że wolała negatywa niż wymianę butów.
jakich uzyć argumentów prawnych, ew. z czym wystąpić do sądu konsumenckiego żeby ją jakoś zmusić do zwrotu kasy.
w swoim regulaminie sprzedająca napisała, że nie przyjmuje zwrotów (no chyba, ze nastąpiła jakaś jej pomyłka). no a przysłanie złego rozmiaru, i butów podrobionych pisywanych jako oryginalne chyba raczej jest jej pomyłką...
prosze o pomoc
pozdrawiam
kupiłam na aukcji all.... buciki marki ugg
w opisie napisane było, że są oryginalne
oryginalne buty tej marki robione są w chinach, podróbki w australii
na zdjęciu "mojej aukcji" było zdjęcie metki i było made in china
przyszły buciki ale z metką made in australia, ponadto w rozmiarze wyższym niż ten, który zamówiłam.
kupiłam je opcją kup teraz, na innej aukcji sprzedającej sama pisze o tym jak rozpoznać podróbki ( w mailu do niej wkleiłam jej jej własny cytat)
zażądałam, żeby przelała mi kasę za buty i wysyłkę i jej je odeślę.
sprzedająca się nie odzywa.
co robić?
ma jednego negatywa o treści, że wolała negatywa niż wymianę butów.
jakich uzyć argumentów prawnych, ew. z czym wystąpić do sądu konsumenckiego żeby ją jakoś zmusić do zwrotu kasy.
w swoim regulaminie sprzedająca napisała, że nie przyjmuje zwrotów (no chyba, ze nastąpiła jakaś jej pomyłka). no a przysłanie złego rozmiaru, i butów podrobionych pisywanych jako oryginalne chyba raczej jest jej pomyłką...
prosze o pomoc
pozdrawiam