allegro problem z uzytkownikiem

• Autor wątku Autor wątku jochny62
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

jochny62

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
18
witam i od razu przejdę do rzeczy nie dawno na aukcji allegro zakupiłem konsole Wii w aukcji było opisane ze konsola ma tylko uszkodzony napęd DVD po za to usterko konsola miała działać dla pewności napisałem do allegrowicza który to konsole sprzedawał czy tylko jest napęd uszkodzony czy coś jeszcze w tej konsoli użytkownik odpisał błyskawicznie ze tylko podkreślam jest napęd uszkodzony po za tym konsola jest sprawna i można normalnie po menu konsoli się poruszać i tylko trzeba napęd wymienić więc kupiłem to konsole po otrzymaniu konsoli i sprawdzeniu pod tv konsola się włączała ale nie wyświetlała obrazu od razu napisałem do tego allegrowicza co mi sprzedał to konsole ze konsola jest całkowicie uszkodzona nie wyświetla obrazu allegrowicz z wielkim żalem odpisał mi ze bym zrobił zwrot konsoli on zwróci pieniężniki po otrzymaniu paczki i żebym podał numer konta bankowego wiec na 2 dzień wysyłałem paczkę z potwierdzeniem na adres allegrowicza oczywiście śledziłem paczkę na stronie Śledzenie przesyłek i po 2 dniach allegrowicz odebrał paczkę po sprawdzeniu konta bankowego czy przelew dotarł do mnie pieniążków brak po 3 dniach napisałem do użytkownika kiedy dokona przelew brak odp allegrowicza wcale nie odpisuje na e mal założyłem spór tak samo nic cisza proszę o pomoc co mam zrobić w tej sprawie allegrowicz miał mi zwrócić kwotę 46zł wiem ze to nie jest dużo Alle darować takiemu :x

1) wezwanie do zapłaty + odpowiedni termin.

2) w przypadku braku reakcji pozew cywilny do Sądu o zapłątę.

można jaśniej bo trochę jestem szary np wezwanie do zapłaty mam na piśmie temu a allegrowiczowi wysłać czy jak

allegro tez się zbytnio nie interesuje opisałem im cało sprawę ale widocznie na takie kwoty pieniężne mają w d...

list polecont ze zwrotnym potwierdzeniem odbioru*

* kosztuje 10zł więc polecam najpierw wezwać go mailownie :)

no mailowo nie da rady ten człowiek wcale nie odpisuje na moje e mal allegro tez nic sobie z tego nie robi z widocznie mają innych użytkowników w d... wiem ze to nie dożą suma jest bo46zł ale na drodze nie leży tez a taki za przeproszeniem oszust żyruje na uczciwych allegrowiczach a allegro nic z tego sobie nie robi pisałem do allegro żadnej odp:brawo:

można wzór jakiś tego wezwania jak mam to napisać nigdy takiej sytuacji nie miałem na allegro 1 raz więc prosił bym o pomoc :(

allegro czasem odpowieda nawet 4-5 dni, moze poczekaj jeszcze chwile, a jeśli ten sprzedawca ma jakas duzą firmę to nawet czesciowa blokada od allegro go strasznie zaboli :)

jochny62 napisał:
można wzór jakiś tego wezwania jak mam to napisać nigdy takiej sytuacji nie miałem na allegro 1 raz więc prosił bym o pomoc :(

a) w google są setki wzorów w/w pism.

b) wezwanie możesz wysłać mailem ale to będzie nieprofesjonalne. Tego typu dokumenty wysyła się właśnie listem poleconym. ZPO to kilka zł więcej.

patryk1634 allegrowicz nie prowadzi żadnej działalności zęby mieć firmę jest osobo prywatną allegro tak jak opisałem mają to chyba konkretnie w d... pisałem do nich 10 razy nic tak samo to tego allegrowicza tak samo nic:(

gościu nie ma firmy jest osobo prywatną

Powrót