Allegro-proszę o pomoc?

• Autor wątku Autor wątku Denzil
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

Denzil

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam wszystkich. Jestem nowy na forum. Mam na imię Dorian i trafiłem do was z pewnym problemem. Otóż na aukcję Allegro wystawiłem buty crossowe. Kilka zdjęć butów, opis, licytacja bez ceny minimalnej. Buty były używane i było to napisane w opisie jak i zaznaczone w parametrach. Od osoby która wygrała licytację po kilku dniach od wysłania butów otrzymałem wiadomość że buty są brudne i posiadają uszkodzenia o których nie napisałem w aukcji i w związku z tym chce je zwrócić i że albo wysyła buty za pobraniem doliczając koszty wysyłki albo rozpoczyna konsumencką procedurę reklamacyjną.Buty owszem wysłałem trochę brudne, pakowałem i wysyłałem je w pośpiechu i nie zdążyłem ich wyczyscić ale nie posiadały one żadnych uszkodzeń. Otarcie jakieś się znajdzie w końcu były używane i jako używane były sprzedawane ale uszkodzeń nie posiadały. Zdziwiło mnie to więc poprosiłem o opis tych uszkodzeń oraz o ich zdjęcia. W odpowiedzi otrzymałem:"Do Pana to wyślę niebawem wezwanie do zapłaty na 7 dni później pozew." Co mogę zrobić w tej sytuacji? Co możecie mi poradzić? Naprawdę może mnie podać do sądu? Jako sprzedający nie mam prawa oczekiwać wyjaśnień tylko ślepo zgadzać się na wysyłki zwrotne pobraniowe pod groźbą sprawy w sądzie? Proszę o pomoc

Musisz przyjąć reklamację (kupujący wysyła towar z opisem wad, na swój koszt), żadnych pobrań. Ty przesyłkę odbierasz, reklamację uznajesz (zwracasz pieniądze) lub nie uznajesz (prosisz o środki na ponowną wysyłkę do kupującego).

Powrót