Allegro raty przypisano mi dodatkowy kredyt

• Autor wątku Autor wątku Polka_89
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

Polka_89

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
Witam dnia 10 kwietnia 2017 mąż zakuopił na raty naroznik. Wszystko poszło sprawnie kredyt porzyznany naroznik zakupiony. Jak się dziś okazało allegro przyznało nam jeszcze jeden kredyt na kwote 579zł . W allior banku stwierdzono że nic z tym zrobic nie mogą bo kredyt byl brany przez allegro. Jest to ewidentne oszustwo i wziecie kredytu na nasze dane. Oczywiscie nie znalazlam nr do allegro jedynie napisalam poprzez wsparcie pozakupowe dotyczace rat... Prosze o informacje co mamy w tej sytuacji zrobic gdzie sie udac aby wyjasnic sprawe tego oszustwa

masz jakieś dokumenty dotyczące tego zakupu ?

outmc napisał:
masz jakieś dokumenty dotyczące tego zakupu ?

Witam wszystko było online poprzez wypelnienie formulaza kredytu oraz wyslanie 1zl z konta meza aby potwierdzic zakup dodatkowo zakup odbywal sie na koncie allegro gdzie widnieje iz nic ponad naroznik nie bylo kupowane. Dzis otrzymalismy harmonogram splat dodatkowego innego kredytu z innym nr umowy. Tym bardziej dziwne jest przyznanie drugiego kredytu gdy nie potwierdzalo sie go przelewem 1zł.. W banku stwierdzono ze jezeli kredyt bralo sie przez allegro to trzeba z nimi wyjasniac ze przypisali nam jeszcze jeden . Dodatkowo rat jest az 32 i owszem 0% a akcjaakcjaraty raty zero % teraz jest w alegro

nie o to pytałem.
umowe kredytową zapewne Pani mąż dostał ?

outmc napisał:
nie o to pytałem.
umowe kredytową zapewne Pani mąż dostał ?
Tak mailem dostalismy umowe. Jeszcze listownie maja dojsc dokumenty. Juz kiedys sama na siebie bralam na swoim koncie telefon na raty allegro 0% odbylo sie to bez problemowo otrzymalam jeden harmonogram splat itp. Tu rowniez nie bylo dodatkowych kosztow pozyczki wszystko bylo,, 0 ,, . Jednak dzis jeszcze raz dostaliśmy drugi harmonogram splat na inny kredyt nic ponad to do niego nie otrzymalismy . Inna kwota inne raty inna liczba rat inny nr pozyczki itp jednak dane meza

Polka_89 napisał:
Tak mailem dostalismy umowe. Jeszcze listownie maja dojsc dokumenty. Juz kiedys sama na siebie bralam na swoim koncie telefon na raty allegro 0% odbylo sie to bez problemowo otrzymalam jeden harmonogram splat itp. Tu rowniez nie bylo dodatkowych kosztow pozyczki wszystko bylo,, 0 ,, . Jednak dzis jeszcze raz dostaliśmy drugi harmonogram splat na inny kredyt nic ponad to do niego nie otrzymalismy . Inna kwota inne raty inna liczba rat inny nr pozyczki itp jednak dane meza

Poprostu nie wiem gdzie mam sie udac z tym problemem. Gdyz w banku stwierdzono ze przypisano nam pomylkowo drugi kredyt i musimy go anulowac ale kontakt z allegro jest utrudniony

proponuje sprawdzić skoro są to dwa kredyty obie umowy .
zapewne na tej drugiej umowie będzie informacja na co był ten kredyt 579 zł

outmc napisał:
proponuje sprawdzić skoro są to dwa kredyty obie umowy .
zapewne na tej drugiej umowie będzie informacja na co był ten kredyt 579 zł
Problem w tym ze umowy nie ma brak jakich kolwiek informacji na co kredyt wziety jedynie doslano harmonogram splat na nim widnieje jedynie nr pozyczki

wiec sprawdz w pierwszej umowie dokładnie kwoty i koszta.

outmc napisał:
wiec sprawdz w pierwszej umowie dokładnie kwoty i koszta.

Przepraszam ale Pan chyba nie rozumie co pisze wszystko było sprawdzane. Przypisano nam dodatkowy kredyt co stwierdzono w banku i musimy go anulowac a problem w tym ze bank umywa ręce i chce wiedziec gdzie mam sie udac i co zrobic:( to jest przestepstwo

Powrót