Allegro reklamacja i brak zwrotu pieniędzy

• Autor wątku Autor wątku Damcik77
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

Damcik77

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam wszystkich. Kupiłem 12 Grudnia 2014 roku przedmiot na Allegro za niedużą kwotę 50 złotych. Pieniądze wpłaciłem odrazu po przez PayU. Po paru minutach przedmiot już miałem na swojej skrzynce, okazało się, że przedmiot jest niezgodny (Brak Licencji na koncie ) i zgłosiłem reklamację. Sprzedający obiecał oddać pieniądze do 25 Stycznia, ale od tego czasu kontakt urwał się a pieniędzy jak nie było tak i nie ma, pisałem już do Allegro w tej sprawie, na Policję aż wstyd iść za taką kwotę. Przedmiot miał być prezentem na święta dla pewnej osoby, a tutaj ani prezentu ani pieniędzy...

Może ktoś mi poradzić co w takiej sytuacji mogę zrobić...? Warto iść na Policję, nie będę miał jakiś większych problemów i nie chce biegać później po sądach, czy po prostu dać sobie spokój i wystawić negatywa...?

Co do sprzedającego to trochę dziwne bo konto ma kilka lat na Allegro i trochę pozytywnych komentarzy.

Dziękuje z góry za pomoc.

Pozdrawiam.

Ostatnia edycja:
Szkoda, że nikt nie chce pomóc:S

Jeśli nie jesteś w stanie skontaktować się w żaden sposób z sprzedawcą to idź na Policję i zgłoś sprawę. Wcześniej możesz wysłać list polecony ZPO na adres z allegro z informacją o swoich żądaniach i konsekwencjach (zgłoszenie próby oszustwa do organów ścigania).

Powrót