N
njczyziu
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 15
Witam,
sprzedaję na Allegro, używane buty, które kupiłem niedawno w pewnym
sklepie (również na tej stronie).
Od tego sklepu otrzymałem jedynie fakturę (potwierdzającą ich sprzedaż/zakup), buty wciąż są na gwarancji, proszę mi napisać,
co mam zrobić w przypadku sprzedaży tych butów, któremuś użytkownikowi.
1. Rozumiem, że muszę mu dostarczyć oryginał swojej faktury (na której jest moje imię, nazwisko oraz adres)?
2. Czy powinienem przechowywać u siebie kopię tejże faktury?
3. Czy powinienem poinformować sklep w którym zakupiłem te buty, że zmieniły one swojego właściciela?
4. Jeżeli użytkownik będzie chciał reklamować (ewentualnie) w przyszłości te buty, to będzie to robił na moje imię i nazwisko okazując w/w fakturę w sklepie w którym je zamówiłem?
Nie prowadzę żadnej działalności gospodarczej.
Sprzedaję własne, używane rzeczy jedynie okazjonalnie, jednak dopiero po raz pierwszy mam do czynienia z taką sytuacją.
Proszę o jak najszybszą informację, kompletnie nie wiem co robić w przypadku
sprzedaży tych butów.
Pozdrawiam
sprzedaję na Allegro, używane buty, które kupiłem niedawno w pewnym
sklepie (również na tej stronie).
Od tego sklepu otrzymałem jedynie fakturę (potwierdzającą ich sprzedaż/zakup), buty wciąż są na gwarancji, proszę mi napisać,
co mam zrobić w przypadku sprzedaży tych butów, któremuś użytkownikowi.
1. Rozumiem, że muszę mu dostarczyć oryginał swojej faktury (na której jest moje imię, nazwisko oraz adres)?
2. Czy powinienem przechowywać u siebie kopię tejże faktury?
3. Czy powinienem poinformować sklep w którym zakupiłem te buty, że zmieniły one swojego właściciela?
4. Jeżeli użytkownik będzie chciał reklamować (ewentualnie) w przyszłości te buty, to będzie to robił na moje imię i nazwisko okazując w/w fakturę w sklepie w którym je zamówiłem?
Nie prowadzę żadnej działalności gospodarczej.
Sprzedaję własne, używane rzeczy jedynie okazjonalnie, jednak dopiero po raz pierwszy mam do czynienia z taką sytuacją.
Proszę o jak najszybszą informację, kompletnie nie wiem co robić w przypadku
sprzedaży tych butów.
Pozdrawiam