Allegro - strona przedmiotu usunięta.

• Autor wątku Autor wątku NotUsed
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

NotUsed

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Dzień dobry,
dokonałem zakupu na aukcji Allegro od firmy, za pomocą opcji kup teraz. Była to bateria do telefonu.
Otrzymany towar zawiera rażące błędy ortograficzny na obudowie. "Assembledin" "zamiast assembled in", przy podłączeniu do sprzętu diagnostycznego pokazuje informację, iż był już ładowany ponad 60 razy. Bateria była reklamowana jako nowy i oryginalny produkt.
Napisałem do Allegro o udostępnienie mi oryginalnego opisu aukcji, otrzymałem odpowiedź, iż takiego nie otrzymam, a ewentualne problemy z zakupionym towarem mam zgłosić bezpośrednio do sprzedawcy.
Czy istnieje regulacja prawna, która umożliwi mi wgląd do opisu sprzedawanego przedmiotu w momencie dokonywania przeze mnie zakupu?
Czy Allegro może w dowolnym momencie usunąć opisy sprzedawanych przedmiotów i utrudniać ewentualne postępowanie reklamacyjne?

Postępowanie reklamacyjne skierowałem bezpośrednio do sprzedawcy, czekam na odpowiedż, jednakże dziwi mnie utrudnianie poprzez serwis Allegro wglądu do opisu kupowanego towaru.

Edit: Aukcja z 15 maja 2015r.

Link do zakupionego przedmiotu: Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Ostatnia edycja:
Dziekuję.
Trochę martwiąca odpowiedź.
Rozumiem, że jako kupujacy powinienem robić sceenshota oferty w momencie zakupu, szkoda, iż serwis Allegro tak do tego podchodzi.

Tak, doczytałem.
"Użytkownicy powinni we własnym zakresie archiwizować na trwałym nośniku informacje o zawartych w ramach Allegro umowach."

Miałem jednak nadzieję na pozytywną odpowiedź z Allegro lub jakiś przepis prawny dający ochronę użytkownikom. Będę wiedział na przyszłość. Dziekuję bardzo.

Niedawno wystawione oferty można zobaczyć na stronie Google, wystarczy wpisać pełen link, nazwę lub numer aukcji i wybrać opcję "Kopia".

Powrót