Allegro towar niezgodny z opisem

• Autor wątku Autor wątku CichyM
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

CichyM

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
Witam Kupiłem na allegro złotą bransoletkę. W opisie aukcji było napisane że waży ona 200g. Tak naprawdę waży ona 2 gramy i sprzedający stwierdził że to była jego pomyłka na aukcji. Co mogę zrobić w takiej sytuacji aby otrzymać tą 200 gramową bransoletkę? Czy wystąpić na drogę prawną? Jeżeli tak to czy mam szanse że wygrać tą sprawę czy będzie to bardzo trudne? Proszę o pomoc i z góry dziękuję.

Proponuję po pierwsze zgłosić sprawę na Allegro; masz prawo domagaś się zwrotu pieniędzy; nie może kupuący tłumaczyć się że to pomyłka!!! Jeśli nie da rady załatwić tego z kupującym proponuję zebrać dowody i zgłosić się na policję i potraktować sprawę jako jawne oszustwo. Pozdrawiam

Ale właśnie mi nie chodzi o zwrot pieniędzy tylko o to abym dostał towar zgodny z opisem (sam się przyznam że kupiłem to dosyć tanio jak na wagę podaną w opisie). I dlatego pytam o drogę sądową czy istnieje w ogóle taka możliwość abym mógł na nią wstąpić i zażądać towaru zgodnego z opisem aukcji i czy miał bym szanse wygrać taką sprawę czy szanse są praktycznie zerowe :?: Z góry dziękuję za pomoc

Wszystko zalezy od sadu,a ty jezeli jestes taki pazerny to zaryzykuj, najwyzej stracisz a nie zyskasz!!!A nie pomyslales ze moze to rzeczywiscie pomylka??????

Powrót