Allegro-wygrana zapłacona - brak towaru.

• Autor wątku Autor wątku jokub
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

jokub

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
21
Mam problem z jedną z firm z Allegro. Wygrałam licytacje na mp3 za 57zł z przesyłką. Pieniądze wpłaciłam miesiac temu i nie otrzymałam towaru. Zamiast tedo sa mgliste obietnice typu zrealizujemy w najbliższym czasie..Po interwencji ze strony Allegro otrzymałam wiadomość, że pieniądze zostaną zwrócone i..znów to samo. Podobno przekazali to księgowej i takie tam bajki. Dlatego też proszę o podpowiedź co dalej. tzn.widze jedno wyjście tylko jak napisać zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa oszustwa i w moim tez mniemaniu wyłudzenia. Do kogo powinno zostac skierowane tzn.do Prokuratury w moim miejscu zamieszkania czy też siedziby tej firmy. Jak powinno takie zawiadomienie wyglądać od strony formalnej.
Będę wdzięczna za odpowiedź.

Oszustwo będzie trudno udowodnić, bo trzeba dowieść istnienia zamiaru. Wyłudzenie - zdecydowanie łatwiej.
Zgłoś sprawę na policji.

Przerabiałam takie zakupy, wiec zacznij od wydrukowania wszystkich dokumentów: przelewu, strony z allegro, meili z firma - z tym zgłos sie na policje, oni beda wiedzieli jak przyjąc zgłoszenie. Później musisz czekac, albo firma zwróci kase, albo jak w moim przypadku klient zaginie i kase zwróci allegro. Jak to załatwia sie na allegro znajdziesz na ich stronie. Pozdrawiam.

Powrót