allegro - wyzwala mnie ot tak

• Autor wątku Autor wątku onnnnnnnnnnnnn
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
O

onnnnnnnnnnnnn

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
15
Witam wszystkich!

byc moze moja sprawa to zadne problem ale zastanawiam się w jaki sposób moge pewnej pani pomóc w powsciagliwośc jezyka .

do rzeczy
próbowałam poprzez allegro zakupić czxeśc garderoby dasmskiej ..tuz przed licytacja sprzedajaca wycofała aukcje podając powód: zbyt niska cena"

wiec z grzecznościa napisałam do sprzedającej , ze moze powinna wyztsawić omawiany przedmiot z ceną minimalną ?

a ta mnie wyzwala od szmat, idiotek i powiedzaiła bym (przepraszam za cytat ( "spierdalała do lumpexu" )

prosze mi powiedziec gdzie moge tą sprawa zając sie pod względem ukarania owej Pani ...pod jaki artykuł podlega jej zachowanie - jak zostanie ukarana ?

pozdrawiam i przepraszam za ten banal .

Ja bym sobie odpuścił na Pani miejscu szukanie wyjścia drogą prawną.
To że zakończyła aukcje w taki sposób to jej sprawa i miała takie prawo-allegro na to zezwala-wystarczy podać powód.
Oczywiście dokładnie w tym przypadku powód jaki podała jest niepoprawany, niezgodny z zasadami allegro.
Jedyne co można zrobić to napisać do allegro aby dostała upomnienie lub punkt karny.
Jej reakcja była odwetem na Pani maila, kiedy to otrzymała wiadomość że powinna ustawić cenę minimalną-widocznie wyprowadziło ją to z równagi że ktoś ją poucza i puściła Pani całą wiązankę obraźliwych tekstów.
Jeżeli chce się Pani odegrać to można jedynie odpisać równie dosadnego maila bądź zupełnie w innym stylu lecz takiego żeby poszedł w pięty :)
Jeżeli ta osoba często sprzedaje to można ją np, nastraszyć że będzie Pani informować innych klientów o bezczelności tej osoby oraz o tym że potrafi kończyć wcześniej aukcje podając nieodpowiedni powód .
TO ZALEŻY JAK BARDZO ZALEŻY Pani na tym aby odegrać się za jej tupet :)

wie Pan, to zupełnie nie chodzi o te aukcje i forme jej zakonczenia ...
ale wyłącznie o zachowanie sprzedającej ...
ja nie byłam niegrzeczna wobec niej , poprostu zasugerowałam , ze powinna podac inny powód albo skorzystac z opcji "ceny minimalnej "

a ta mnie wyzywa , bo co ? bo ma taki humor? taki charakter? bo mysli , ze ten po drugiej stronie łącz jej nie sięgnie?

prosze wyobrazic sobie - , ze nawet nie odpisałam jej na omawianego maila
a ta do tej pory wysłała mi juz 5 mailii z podobnymi epitetami, zapoznala sie z moimi komatarzami - które wskazują na to , iż mam małe dziecko (dla którego robie zakupy) i teraz uwiesila się dla odmiany na moim synku , nawet padło takie zdanie: "niech ten bachor Ci zdechnie, bo szkoda pakowac w niego tyle kasy na ciuchy"

czy WY teraz mnie czytający - odpuścilibyscie?

mam czas, zajme sie ta sprawą ...

Jest to bardzo niegrzeczne ze strony tej Pani ale jak to się mówi "gówna nie warto ruszać bo śmierdzi" to byłoby chyba dobrym porównaniem. Proszę sobie darować chyba, że będzie jeszcze przysyłac takie wiadomości. Poza tym proszę spróbowac napisać maila bądz zadzwonić do administracji allegro i zacytować owe maile. Pozdrawiam.

Powrót