J
JaCube
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 26
Witam serdecznie, prowadzę sprzedaż internetową przez serwis allegro. W poniedziałek 30 marca otrzymałem wiadomość, że możliwość dalszej sprzedaży została zablokowana i zniesienie nałożonych ograniczeń będzie możliwe po przeprowadzeniu dodatkowej weryfikacji, jest to podyktowane względami bezpieczeństwa. Skorzystałem z odnośnika do formularza w mailu i poprosiłem o wyjaśnienie sytuacji. Dowiedziałem się, że dopiero po otrzymaniu pozytywnych komentarzy w ilości 40% zrealizowanych zamówień zostanie przywrócona możliwość sprzedaży oraz, że wg regulaminu Allegro art. 8.4 i 2.6, Grupa Allegro ma prawo zawiesić konto, jeżeli wymaga ono dodatkowej weryfikacji. Sprzedaż w najgorętszym okresie została wstrzymana co się wiąże ze stratami. Z tego co wyczytałem w regulaminie punkty te mnie nie dotyczą. Konto jest zarejestrowane na przedsiębiorstwo, sprzedaż już trwa ponad pół roku, komentarze 100% pozytywne. Nie wiem w jaki sposób mam osiągnąć pułap 40% skoro może 20-30% klientów wystawia komentarze. Proszę o pomoc i zadawanie pytań jeśli potrzebne jest więcej szczegółów sprawy.
Pozdrawiam
Pozdrawiam