O
okukek
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 4
Witam , bardzo prosze o pomoc. Mój mąż zkupił na Allegro nowy zderzak do Hondy. Zdrerzak przyszedł i mąz dał go szwagrowi, by mu założył, bo jest blacharzem. Ten wyrzucił opakowanie i paragon, a potem okazało się że zderzak ma jakies uszkodzenia, ale to by przeszlo. Ale najgorszejest to ,ze zderzak jest wykonany z jakiegos plastiku i nie idzie go dogiąć bo by pękł. Maż zadzwonił, do sprzedawcy, a ten zaczął ze to wina kuriera, choć mąz mu tłumaczył, ze nie chodzi tylko o uszkodzenie, lecz wykonanie tego zderzaka. Lecz ten uparł sie na wypisanie prodokołu szkody.Maz dla spokoju to zrobił i wysłał protokól, w którym była napisana prawda, ze opakowanie było całe i uszkodzenie nie nastąpiło z winy kuriera. Gdzy sprzedawca to otrzymał stwierdził, że nie moze nam oddac pieniędzy bo firma kurierska nie przyznala mu odszkodowania. Gosciu poprostu ewidentnie chce zwalić wine na kuriera, a tu chodzi o wadliwosc produktu. Napisałam mu ze jest OSZUSTEM, to straszy mnie pargrafami o pomówienie. Co robic, zderzak kosztował to 300 zł, i niestać mnie na wyrzucenie ich w bloto.pomocy !!!!!